Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Svētdien notika viena spēle Latvijas meistarsacīkstēs klasiskajā regbijā jeb regbijā 15, kurā Siguldā, "Depo" laukumā "Burtnieki/Fēnikss" ar 5:17 (0:3) atzina "LMT/Eži" pārākumu.

Galvenie notikumi šajā mačā risinājās otrajā puslaikā, kad vidzemnieki pēc piezemējuma izvirzījās vadībā 5:3. Tas lika "Ežiem" sasparoties un gūt divus atbildes piezemējumus, kuru autori bija Ingus Aivars un Mareks Larionovs. Savukārt Mareks Dravnieks precīzi izpildīja abus realizācijas sitienus. Rezultātā "LMT/Eži" uzvara ar 17:5.

"LMT/Eži" komandai šis panākums ļāva pakāpties uz trešo vietu turnīra tabulā ar 10 punktiem. Savukārt "Burtnieki/Fēnikss" noslīdēja uz ceturto ailīti ar 5 punktiem.

"Laukumā valdīja ļoti smaga cīņa. Abu komandu spēlētāji bija aktīvi. Lai arī zaudējām, toties cīnījāmies. Saspēles vadītāja postenī sekmīgi debitēja Reinis Zalte, bet komandas kapteinis Nauris Miglavs diemžēl guva savainojumu. Tiesa, ceram, ka jau nākošajā spēlē viņš atkal būs ierindā. Nenospēlējām tik plaši kā gribējām, un tas arī sāncenšiem ļāva gūt uzvaru nesošos punktus. Par vērtīgāko spēlētāju savā komandā gribu atzīt Jāni Kauci, kurš guva vienīgo piezemējumu," sacījis "Burtnieki/Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa.

Savukārt "LMT/Eži" treneris Juris Straume norādījis, ka pirmajā puslaikā mēs uz diezgan agresīvi spēlējošo pretinieku fona izskatījāmies tādi kā nedaudz aizmiguši.

"Otrā puslaika sākumā, kad nonācām zaudētāju lomā, krietni vien sasparojāmies un rādījām jau saturīgāku sniegumu. Pašās spēles beigās mūs vēl papildus uzmundrināja sīkais lietutiņš. Izmantojot iespēju, gribu pastāstīt arī par mūsu jauniešu U15 vecuma grupas komandas panākumu Latvijas Jaunatnes čempionātā, kur viņi ar 62:5 pieveica Jūrmalas SC. Starp visiem puišiem izcēlās Arkādijs Remezovs un Ričards Iesalnieks," norāda Straume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!