Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija čempionāta pagājušās sezonas bronzas fināla atkārtojumā ceturtdien LMT/ "Eži" ar 62:24 (28:19) savā laukumā pieveica "Jūrmalu", revanšējoties par pērn sezonas pēdējā mačā negaidīti piedzīvoto zaudējumu, informē Latvijas Regbija federācija.

Pagājušās sezonas spēlē par trešo vietu "Jūrmala" svinēja uzvaru ar 31:27, pie Latvijas čempionāta medaļām tiekot pirmoreiz vēsturē, bet LMT/ "Eži" bez godalgām palika vien otro reizi kopš 2003. gada. Šīs sezonas ievadā līdz šim abas komandas bija tikai zaudējušas un Juglas laukumā devās cīņā par pirmo panākumu.

Par dueļa favorīti tika uzskatīta LMT/ "Eži" komanda, tomēr arī šoreiz cīņu pārliecinošāk sāka "Jūrmala", kas pēc Mareka Raupa piezemējuma un Mihaila Tumina realizācijas izvirzījās vadībā ar 7:0, bet vēlāk Andra Lazdāna piezemējums ļāva panākt arī 14:7. Mājiniekiem turēties līdzi ļāva divi Māra Streikiša piezemējumi un Dāvja Akmeņkalna realizācijas, bet pirmā puslaika pēdējās piecās minūtēs LMT/ "Eži" veica vēl divus piezemējumus un pēc 40 spēlētām minūtēm jau bija priekšā ar 28:19.

Otrajā puslaikā LMT/ "Eži" pievienoja vēl četrus piezemējumus un beigās vienības uzvaru jau var saukt par graujošu.

Streikišs mačā izcēlās ar trim piezemējumiem, kas deva 15 punktus, bet divreiz bumbu pretinieku ieskaites zonā ienesa Vadims Galajevs. Tāpat īpaši jāizceļ Akmeņkalns, kurš trāpīja pilnīgi visus sistos sodus un realizācijas, šādi sakrājot 22 punktus.

"Pirmais puslaiks bija sīvs, mūsējie joprojām uz treniņiem nāk kā nāk, tāpēc spēles sākumā saspēlējāmies. Tomēr otrajā puslaikā sapratām viņu vājās puses, ka pretinieki ātri nepārvietojas pēc rakiem, un uz to arī uzspiedām," saka LMT/ "Eži" galvenais treneris Mārtiņš Straume. "Turklāt beidzot mums bija arī rezervistu soliņš - ja ir džeks, ko mainīt, pasākums aiziet labāk. Dāvis Akmeņkalns izcēlās ar simtprocentīgu standartu trāpījumu, Māris Streikišs bija labs gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, bet galvenā bija komandas spēle, kad visi savācās pēc nokļūšanas iedzinējos spēles sākumā. Galvenais bija dabūt bonusa punktu, ko arī izdarījām un joprojām varam cīnīties pat par pirmo vietu."

Straume saka, ka pagājušās sezonas bronzas spēle ir aizmirsta, bet šoreiz palīdzēt savākties palīdzējis fakts, ka uz iepriekšējo maču pret "Garkalne"/ "Livonia" ieradās tikai 16 spēlētāji. "Džeki saprata, ja nenāk uz treniņiem, vismaz uz spēli jāsavācas. Vēlamies pierādīt, ka "Eži" nevis vienmēr cīnās par trešo vietu, bet varam arī būt augstāk."

LMT/"Eži" - "Jūrmala" 62:24 (28:19)

LMT/"Eži". Piezemējumi: Māris Streikišs 3, Vadims Galajevs 2, Ingus Aivars, Miks Stabulnieks, Ričards Iesalnieks. Realizācija: Dāvis Akmeņkalns 8. Soda sitieni: Dāvis Akmeņkalns 2.

"Jūrmala". Piezemējumi: Mareks Raups, Andris Lazdāns, Mihails Tumins, Karolis Sendziks. Realizācija: Mihails Tumins 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!