Foto: RK Baldone/LSPA
LSPA sieviešu komanda regbijā 7 uzvarēja pirmajā no Latvijas čempionāta četriem posmiem regbijā 7, kas pirmdien, 5. maijā risinājās Anniņmuižas laukumā Rīgā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs Valters Nikans.

Pirmā posma finālā LSPA ar 10:0 pārspēja 2013. gada čempionvienību RK ''Selena'', kam aprīlī Ozolniekos piekāpās dramatiskā Latvijas kausa izcīņas finālmačā. LSPA regbistes pirmo reizi komandas vēsturē uzvarēja Latvijas čempionāta posmā regbijā 7.
Turnīrā piedalījās sešas komandas. Spēlē par trešo vietu SK ''Imanta'' ar 10:5 apspēlēja RK ''Jūrmala''. Piekto vietu ieguva RFC ''Livonia'' regbistes, bet sesto – Jelgavas novada Sporta centra/Elejas komanda.

Par pirmā posma turnīra rezultatīvākajām spēlētājām ar 44 punktiem kļuva Sindija Širaka no LSPA un Elīna Pīrāga-Berjoza no ''Selena''.

Nākamās sacensības regbistēm būs Rīgas domes kausa izcīņā, kas risināsies 18. maijā un kurās konkurenci Latvijas komandām radīs spēlētājas no Lietuvas. Latvijas čempionāta nākamie posmi notiks 1. jūnijā, 7. septembrī un 5. oktobrī.

2013. gadā LSPA sieviešu regbija komanda Latvijas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. ''Selena'' ieguva zelta un ''Imanta'' – sudraba medaļas.

Sezonas svarīgākās sacensības valstsvienībā pulcētajām labākajām Latvijas regbija spēlētājām būs Eiropas čempionāts B divīzijā 28. un 29. jūnijā Viļņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!