Foto: Zigismunds Zālmanis
Valsts čempioni "Miesnieki/Ķekava" regbisti otrdien Latvijas čempionāta spēlē ar rezultātu 48:0 (27:0) uzveica "LMT-Eži" spēlētājus, informē Latvijas Regbija federācija.

Kaut otrdien ilgstoši lija, laiks noskaidrojās neilgi pēc spēles sākuma un lietus ar jaunu sparu atsākās uzreiz pēc spēles beigām, tomēr tāpat vīriem bija jāspēlē slapjā laukumā. Uzvarētājiem piezemējumus veica septiņi dažādi spēlētāji, īpašu prieku komandā izraisot Jura Šimanovska sniegumam, kurš izcēlās savā dzimšanas dienā.

Kaut spēles sākumā pārsvars bija favorītiem "Miesniekiem", pirmo vārtu gūšanas momentu izveidoja "Eži", pārtverot bumbu un viņu spēlētājam izskrienot vienam pret pretiniekiem, tomēr ātrums nebija pietiekams un līdz ieskaites zonai neizdevās tikt. Pēc ilgākas cīnīšanās puslaika vidusdaļā mača favorīti "Miesnieki" beidzot veica piezemējumu, kad Latvijas čempionāta šā brīža rezultatīvākais spēlētājs Lauris Dūzelis ar kāju sita bumbu uz priekšu, pats to notvēra - kaut viņš tika apturēts, sekundes vēlāk piezemējumu izdevās veikt Raivim Kokinam. Ar sekojošo realizāciju Dūzelim gan nedaudz pietrūka, lai pievienotu vēl divus punktus. Tomēr drīz vien piezemējumu veica pats Dūzelis, noslēdzot ātru uzbrukumu, kuru iesāka Elmārs Šefanovskis. Sākotnēji Šefanovskis paskopojās ar piespēli, tomēr viss viņa komandai noslēdzās labi. Šoreiz Dūzelis bija ļoti tuvu, lai trāpītu realizāciju no pašas laukuma malas, bet bumba atsitās pret vārtu stabu - 10:0.

Trešo piezemējumu "Miesniekiem" veica Roberts Ameters, kurš arī pirms tam bija izcēlies ar ļoti veiksmīgām darbībām, turklāt šoreiz Dūzelis realizāciju sita precīzi. Uzreiz pēc tam Mairis Grīva izskrēja pret piezemējuma zonu un nolika bumbu, bet Dūzelis ar realizāciju panāca 24:0, savukārt puslaiks noslēdzās ar Dūzeļa trāpītu soda sitienu - 27:0.

Otrais puslaiks ilgstoši ritēja laukuma vidus zonā, līdz veiksmīgi izskrēja uz maiņu uznākušais Andrejs Mantinieks, kurš arī šķērsoja gala līniju, tomēr tika veikts tehnisks brāķis. "Eži" gan šo kļūdu piedeva un īsu brīdi vēlāk piezemējumu savā dzimšanas dienā izpildīja Juris Šimanskis, bet Dūzelis bija vēlreiz precīzs realizācijā. Vēlāk Šefanovskis pēc individuāla gājiena atdeva piespēli Mantiniekam, kurš gan veica piezemējumu, gan trāpīja sekojošo realizāciju. Spēles beigās cīņa vairāk bija "Miesnieku" laukumā pusē, tomēr pretiniekiem līdz ieskaites zonai neizdevās tikt, turklāt līdz ar beigu signālu Šefanovskis ienesa bumbu, bet Šimanskis trāpīja realizāciju. Pēc spēles "Miesnieku" spēlētāji jubilāru Šimanski meta 33 reizes gaisā.

"Kopumā bija labi, ņemot vērā, ka vairāki spēlētāji satraumējušies, bet citiem bija iedota atpūta starp diviem septītnieka turnīriem. Līdz ar to bija eksperimentāls sastāvs, dažiem spēlētājiem darbojoties pozīcijās, kurās viņi nebija spēlējuši. Paldies pieredzējušajiem par to spēlētāju, kuri bija satraumējušies vai atpūtās, aizstāšanu," saka "Miesnieki"/ "Ķekava" galvenais treneris Kristaps Andersons. "Sākumā spēles ritējumu ietekmēja lietus - vairākkārt kļūdījāmies un bumba izkrita uz priekšu. Tomēr vēlāk viss iegāja savās sliedēs. Rezultāts likumsakarīgs. Brīžiem mums bija ļoti laba bumbas kontrole, ļoti labi lēmumi. Var teikt, ka diezgan labi nospēlējām. Visdrīzāk, ka ar šādu pretinieku nevaram sagatavoties Lietuvai, tomēr, kādi pretinieki Latvijā ir, ar tādiem jāspēlē."

Nākamā spēle klasiskajā regbijā "Miesniekiem" būs 3. augustā, kad "Top" līgas ietvaros būs viesos jāspēkojas ar spēcīgo Šauļu "Baltrex" komandu. Šajā turnīrā šosezon sacentīsies četras labākās Lietuvas komandas, kā arī spēcīgākās Latvijas vienības "Miesnieki"/ "Ķekava" un "Garkalne"/ "Livonia". Tomēr vēl pirms tam šajā sestdienā Baldonē gaidāms Latvijas čempionāta otrais posms regbijā-7, noskaidrojot, kas varēs celt virs galvas čempionu dēli. Pirmajā posmā pagājušajā nedēļas nogalē triumfēja tieši "Miesnieku" pirmā komanda, atstājot aiz sevis regbija kluba "Livonia" veiksmīgāko sastāvu.

"Atkal bija problēmas ar sastāvu, turklāt šoreiz nevis tāpēc, ka nevarēja ierasties, bet tāpēc, ka spēlētāji ir satraumējušies. Protams, traumas rodas no tā, ka par maz vasarā trenēja, tāpēc vēlreiz atkārtojos, ka mums izdevīgāk būtu spēlēt citos laikos, bet tur neko tagad neizmainīt," saka "LMT-Eži" treneris Juris Straume. "Uzbrucēji nocīnījās līdzīgi, bet viņu vieglie mūs apskrēja. Ja fiziski nevari noķert, neko darīt. Paskatieties, kā skrien viņu jaunie puiši. Prieks skatīties."

"Kad atradām spēkus un nopresingojām, arī viņiem bumba krita ārā. Ja palaidām viņus ieskrieties, vēju nenoķersi," Straume savai komandai cīņassparu nevarēja pārmest.

"Miesnieki"/"Ķekava" - "LMT-Eži" 48:0 (27:0)

"Miesnieki"/"Ķekava". Piezemējumi: Raivis Kokins, Lauris Dūzelis, Roberts Ameters, Mairis Grīva, Juris Šimanovskis, Andrejs Mantinieks, Elmārs Šefanovskis. Realizācijas: Lauris Dūzelis 3, Andrejs Mantinieks, Juris Šimanovskis. Soda sitiens: Lauris Dūzelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!