Foto: Zigismunds Zālmanis

Regbija kluba “Miesnieki” regbists Oskars Ramats-Lamberts, kura licence apturēta uz pārbaudes laiku pēc kluba “Livonia” iesnieguma par neatbilstošu pāreju uz citu komandu, paskaidrojumā Latvijas Regbija federācijai (LRF) skaidro, ka kopš 2016. gada viņu ar “Livonia” vienību nekādas attiecības nav saistījušas.

Portāls “Delfi” ziņoja, ka 19. aprīlī notikušajā spēlē starp "Miesnieki" un “Fēnikss” vienībām “Miesnieku” rindās laukumā devās Oskars Ramats-Lamberts, kurš vēl pērnajā sezonā bija reģistrēts vicečempionu un "Miesnieku" sīvāko konkurentu "Livonia" rindās.

Pats spēlētājs esot izteicis vēlmi spēlēt "miesniekos", apgalvojot, ka iepriekšējos divus, trīs gadus citā komandā nav spēlējis. LRF viņu reģistrējuši, taču pēc spēles pienāca informācija, ka regbistam bijusi aktīva licence "Livonia" klubā.

Regbija klubs “Livonia” veica iesniegumu, balstoties uz LRF noteikumiem neatbilstošu pāreju. Ramata-Lamberta licence uz pārbaudes laiku arī tikusi apturēta.

Vairāki iesaistītie atzina, ka Ramata-Lamberta gadījums ir "interesants". "Šobrīd jāvērtē, kuram ir taisnība – vai viņš ir bijis aktīvs "Livonia" spēlētājs vai nav bijis. Šī nav vienkāršākā situācija," sacīja tehniskais direktors Kārlis Sarkans.

Portāla “Delfi” rīcībā esošā vēstulē “Miesnieki” klubs, valdes locekļa Romāna Višņakova vārdā, gan LRF norādījis, ka spēlētāja licencēšana notikusi saskaņā ar tās noteikumiem.

“Latvijas čempionāta regbijā XV 2016. gada sezonā aizvadīju divas spēles biedrības "Regbija klubs "Livonia"" (turpmāk – "Livonia") komandas sastāvā. Pēc 2016. gada sezonas nekādas turpmākas attiecības ar "Livonia" man nav bijušas, jo neesmu apmeklējis minētā kluba organizētos treniņus vai citas aktivitātes, kā arī neesmu to pārstāvējis nekādās sacensībās, draudzības spēlēs, festivālos vai turnīros ne Latvijā, ne ārzemēs,” vēstulei pievienotajā paskaidrojumā klāsta Ramats-Lamberts.

“Saskaņā ar Spēlētāju licencēšanas noteikumu 3.1. punkta otro apakšpunktu, lai spēlētājs varētu saņemt licenci (attiecīgi arī to pagarināt), Klubam jāiesniedz Komisijā saraksts licencēšanai. Sarakstā ir Kluba spēlētāja paraksts (apliecinot, ka atzīst sevi par veselu un vēlas startēt no attiecīgā Kluba) un Kluba pārstāvja paraksts,” minēts paskaidrojuma turpinājumā.

Klubs “Livonia” iepriekš LRF adresētajā iesniegumā bija pievienojis Ramatam-Lambertam apstiprinātu licenci kā "Livonia" regbistam.

“Tādējādi, katru gadu izsniedzot vai pagarinot licenci, nepieciešams attiecīgā spēlētāja paraksts. Vēlos norādīt, ka nevienam no "Livonia" pārstāvjiem neesmu devis ne mutisku, ne rakstisku piekrišanu vai pilnvarojumu manā vārdā parakstīt un/vai iesniegt Latvijas Regbija federācijā jebkādus dokumentus, tai skaitā tos, kas būtu saistīti ar manis licencēšanu vai licences pagarināšanu,” galvo Ramats-Lamberts.

Šī iemesla dēļ klubs “Miesnieki” lūdzis LRF un “Livonia" klubu uzrādīt attiecīgo dokumentu, lai būtu iespējams izvērtēt paraksta autentiskumu.

“Ja bez manas piekrišanas 2017. gadā un 2018. gada sezonā man esot izsniegta vai pagarināta licence “Livonia”, ir pamats pieņēmumam, ka, iespējams, “Livonia” vai Latvijas Regbija federācijas amatpersonas ir viltojušas manu parakstu vai arī izsniegušas (pagarinājušas) licenci bez manas piekrišanas un paraksta. Pie šādiem apstākļiem, ja minētie fakti apstiprināsies, apsveru iespēju vērsties ar iesniegumu tiesībsargājošajās iestādēs par kriminālprocesa uzsākšanu saistībā ar dokumentu viltošanu,” teikts Ramata-Lamberta paskaidrojumā.

LRF tehniskais direktors Kārlis Sarkans portālu "Delfi" informēja, ka lieta šobrīd tiek izskatīta un tās rezultāti sagaidāmi tuvāko pāris nedēļu laikā. Taujāts, vai situācijas pamatā jāvērtē "Livonia" goda vārds pret paša regbista apgalvoto, Sarkans atbildēja apstiprinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!