Foto: LETA
"Miesnieku" regbija-15 komanda svētdien Viļņā izcīnīja grūtu uzvaru "Top" līgas mačā, ziņo Latvijas Regbija federācija (LRF).

Karstos laika apstākļos "Miesnieki" ar 11:8 (6:3) uzvarēja Lietuvas komandu "Geležinis Vilkas".

Pirmais puslaiks tika aizvadīts līdzīgā cīņā. Ja tā sākumā un līdz puslaika vidum neliels pārsvars piederēja lietuviešiem, kas rezultējās ar realizētu soda sitienu, tad puslaika otrajā daļā izteikts pārsvars jau piederēja "Miesniekiem".

"Miesnieki" gan ofensīvu nespēja pārvērst piezemējumā, tomēr Juris Iesalnieks spēja realizēt pāri salīdzinoši sarežģītu soda sitienu un, pārtraukumā ejot, viesi no Latvijas bija iekrājuši minimālu pārsvaru - 6:3.

Spēles otrais puslaiks "Miesniekiem" sākās ar 54.minūtē gūtu piezemējumu pa malu, izceļoties Ivaram Eglim, tomēr realizācija nebija veiksmīga, un rezultāts palika 11:3.

"Geležinis Vilkas" regbisti ātri vien samazināja rezultāta starpību līdz trijiem punktiem, kad "MIesnieki" neveiksmīgi nospēlēja laukuma centrā un pēc pārtvertas bumbas pretinieki vairāku fāžu uzbrukumu noslēdza ar piezemējumu - 11:8 Latvijas kluba labā.

Cīņas turpinājumā laukumā norisinājās fiziska un smaga cīņa, kas nogurdināja abas komandas.

Lai arī "Miesnieku" komandai bija vairākas iespējas palielināt rezultāta starpību, tomēr vairāki soda sitieni palika nerealizēti, un spēle noslēdzās ar 11:8.

Līdz ar uzvaru "Miesnieki" turnīra tabulā ir apsteiguši svētdienas pretiniekus - "Geležinis Vilkas" komandu, kā arī otru Latvijas komandu līgā - "Livonia", izvirzoties ceturtajā vietā.

Pēc nedēļas "Miesnieki" izbraukumā tiksies ar otru Viļņas komandu "VRA Tamosta". Šajā spēlē "Miesnieki" cīnīsies par iekļūšanu pusfinālā.

Pēc viena apļa pamatturnīra, kurā sacenšas divas Latvijas un sešas Lietuvas vienības ("Vairas-Kalvis-Jupoja", "Ažuolas", "VRA-Tomosta", "Šiauliai", "Baltrex-Šiauliai", "Geležinis Vilkas"), tiks aizvadīti pusfināli, kuros labākās četras komandas turpinās cīņas par medaļām, bet pārējās četras vienības spēkosies par piekto vietu.

Pamatturnīrs tiks noslēgts 25.septembrī, no 1. līdz 8.oktobrim tiks aizvadītas pusfināla cīņas, bet 22.oktobrī tiks noskaidrota čempionvienība.

Iepriekšējā sezonā "Garkalne"/"Livonia" nodrošināja cīņas par bronzu, taču traumu dēļ neaizvadīja mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!