Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Miesnieki/Ķekava" sestdien, 6. jūnijā, Baldonē ar piekto uzvaru piecās spēlēs noslēdza Latvijas regbija čempionāta pirmo apli, kamēr RK "Fēnikss" cieta trešo zaudējumu trīs spēlēs.

"Miesnieki" guva uzvaru ar 39:0, trīs piezemējumus izdarot Artūram Andersonam. Bija arī trīs noraidījumi par dzeltenajām kartītēm, bet sarkano kartīti par sitienu pretiniekam ar dūri otrajā puslaikā saņēma Mikus Ozols no "Fēniksa".

"Pirms spēles bija mazliet bažas, jo mums nebija apmēram desmit pamatsastāva spēlētāju, bet "Fēnikss" bija labi cīnījušies abās pirmajās spēlēs," pēc uzvaras sacīja "Miesnieku" galvenais treneris Uldis Bautris. "Taču jau pirmajā puslaikā ieguvām solīdu pārsvaru un varēju nomainīt vairākus pieredzējušākos. Uzteikt vēlos Artūru Andersonu, kurš šogad bija ļoti maz spēlējis, bet tagad izdarīja trīs piezemējumus. Otrais puslaiks bija līdzīgāks, bet arī tajā neielaidām punktus."

"Spēles zīmējums mums pagalam neizdevās, bet "Miesnieki", kuriem šis nebija pirmais sastāvs, izcēlās ar azartu, un no viņiem bija labs spiediens," atzina RK "Fēnikss" galvenais treneris Kristaps Staņa. "Turpretī mums nekā tāda nebija, trūka uzbrukumu turpinājuma, atbalsta. Bija redzama netrenētība, jo pēdējās septiņas nedēļas esam darbojušies saraustītā formātā. Labākais mūsu komandā šajā spēlē bija Mārtiņš Zvirbulis."

Pēc divpadsmit aizvadītām spēlēm no pamatturnīrā paredzētajām kopumā 30 "Miesnieki/Ķekava" ir 24 punkti (5 spēlēs), "LMT/Eži" 14 (5), "TFS Bulduri" 11 (4), "Garkalne/Livonia" 9 (3), RK "Fēnikss" 3 (3) un "Jūrmala/LLU" 0 (4).

Nākamā spēle Latvijas čempionātā būs 13. jūnijā Misā starp "Jūrmala/LLU" un RK "Fēnikss", kuras pagaidām cīnās bez uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!