Foto: LETA
Otrdien, 22. jūlijā, 77 gadu vecumā miris regbija pamatlicējs Latvijā Vladimirs Martinsons, informē Latvijas Regbija federācija.

Pēc mācībām Maskavas Augstākās tehniskās skolā (MATS) kā jauns radiobūves inženieris Martinsons atgriezās Latvijā ne tikai ar speciālista izglītību, bet arī regbija spēles prasmi. Martinsons sāka strādāt VEF rūpnīcā, kur tika izveidota pirmā regbija komanda Latvijā. Savu pirmo treniņu tā aizvadīja 1960. gada 12. maijā, un drīz vien regbiju sāka spēlēt arī citur.

Martinsons bija VEF komandas kapteinis, spēlējošais treneris, komandas priekšnieks jeb mūsdienās – menedžeris.

1969. gadā Vladimirs Martinsons pārgāja darbā uz "Radiotehniku", kur bija galvenais tehnologs un galvenais inženieris līdz kļuva par "Radiotehnika RRR" ģenerāldirektoru.

"Visas sporta spēles ir kolektīvas, taču šajā ziņā regbijs tomēr pārspēj citas. Tas ir nepārvērtējams rakstura rūdītājs. Tie regbisti, kas ne tikai paši spēlēja, bet arī organizēja savas komandas, ieguva lielisku vadītāju pieredzi. Prasme neatkāpties grūtību priekšā viņiem jau bija, tai klāt nāca māka tikt galā ar visdažādākajām organizatoriskajām un sagādes problēmām. Es zinu daudzus vīrus, kam tieši regbijs palīdzēja no strādniekiem kļūt par meistariem, par ceha priekšniekiem," teicis Martinsons.

Vladimira Martinsona izvadīšana pēdējā gaitā sestdien, 26. jūlijā plkst. 13 Rīgas 1. Meža kapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!