Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien, 30. jūlijā, Upesciema stadionā notika Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēle klasiskajā regbijā starp "Garkalne/Livonia" un "Ovāls/Jūrmala" komandām, samērā pārliecinošu uzvaru ar 43:22 (26:0) izcīnot "Livoniešiem" un iekļūstot finālā, kur viņus jau gaidīja "Miesnieki/Ķekava" vienība.

Spēles sākumā neliela iniciatīva bija "Ovālam". Viņi ieguva tiesības uz diezgan patālu, taču sitamu soda sitienu, tomēr Maksima Strojeva raidītā bumba, aizlidojusi līdz mērķim, atsitās pret vārtu pārliktni un atlēca laukumā... Turpinājumā pārsvars jau jūtami piederēja "Garkalne/Livonia" regbistiem. Rezultātu atklāja Kristaps Bērziņš ar piezemējumu pēc ilgas izspēles, taču pats neiesita realizācijas sitienu. 5:0 laukuma saimnieku labā. Ap mača desmito minūti pār Upesciema stadionu pārgāja pāri pamatīgs negaisa mākonis, taču ļoti spēcīgās lietavas tikai atvēsināja sakarsušos spēlētājus, bet neko nespēja padarīt prasmīgi iekoptajam Upesciema stadiona laukumam, kas tikai uz brīdi kļuva nedaudz slidens.

Arī mača kvalitāte daudz nezaudēja, lai arī "Livonieši" ātri vien ieguva jau nospiedošu pārsvaru. Vispirms piezemējumu izdarīja Kaspars Uķis, bet Bērziņš sekmīgi sita realizāciju, tad vēlreiz piecus punktus nopelnīja Bērziņš un pats pieplusoja vēl divus punktus. Visbeidzot "Garkalne/Livonia" pirmā puslaika ofensīvu noslēdza Roberts Miksons ar piezemējumu, bet Bērziņa precīzs realizācijas sitiens palielināja rezultāta starpību līdz 26:0.

Likās, ka otrajā spēles daļā abu vienību regbisti kārtos tikai formalitātes, taču "Ovāls/Jūrmala" cīņu atsāka apņēmīgi un Artūrs Perihs guva piezemējumu – 5:26. Laukuma saimnieki atbildēja ar skaistu Valtera Raņķa un Norberta Bekmaņa saspēli pēc "Ovāla" kļūdas pie spēka cīņas, un Raņķa piezemējumu, rezultātam pieaugot līdz 31:5. Pēc brīža ar pieciem punktiem izcēlās Mārtiņš Rundāns, tomēr "Ovāls/Jūrmala" puiši nepadevās. Nauris Bērziņš pēc spēka cīņas atguva piecus punktus, bet Andris Lazdāns guva vēl divus ar precīzu realizāciju. Sekoja vēl viens Periha piezemējums, un rezultāts kļuva jau 17:36. Laukuma saimnieki gan neapjuka, un Eduards Želvis un Bērziņš palielināja viņu pārsvaru līdz 43:17. Mača pēdējās minūtēs vēl viens piezemējums izdevās "Ovālam" – izcēlās Emīls Zerafims, noformējot cīņas galaiznākumu 43:22 "Garkalne/Livonia" labā.

"Garkalne/Livonia" treneris Kriss Čadlijs:
– Pirmajā puslaikā nocīnījāmies ļoti labi un spēlējām tā, kā gribējām mēs. Savukārt otrajā puslaikā pārāk atkāpāmies atpakaļ un nedaudz pazaudējām spēles plānu un izkārtojumu. Pietrūka "Vikinga" – komandas kapteiņa Aināra Bērziņa, kurš savainoja celi. Labi veicām presingu un izdarījām tvērienus. Uzskatu, ka pretinieki šodien mūs uzvarēt nevarēja. Labi sevi parādīja jaunie spēlētāji. Pirmajā puslaikā labākais noteikti bija Gundars Grieķis, bet otrajā – pat grūti pateikt... Laikam visa komanda!

"Ovāls/Jūrmala" treneris Vitālijs Haleckis:
– Pirmajā puslaikā spēle nepadevās, bija arī daudz mūsu kļūdu. Savukārt mača otrajā daļā pēc pirmā piezemējuma noticējām pašu spēkiem un šo to spējām parādīt. Diemžēl sastāvā nebija vairāku vadošo regbistu. Arī vienības galvenajam trenerim Vladimiram Ņikonovam bija privātas darīšanas Baltkrievijā, tāpēc es viņu aizvietoju, jo pats rokas savainojuma dēļ doties laukumā nevarēju. Labi, ka neviens nedabūja jaunas traumas, jo priekšā ir svarīgas spēles par Latvijas čempionāta medaļām. Šoreiz mēs, objektīvi vērtējot, diez vai varētu uzvarēt, pat ja nospēlētu labāk. Izcelt kādu ir grūti – domāju, ka labi, īpaši otrajā puslaikā, nospēlēja visa komanda. Jāuzsver, ka, skaitot mača otrās daļas tīro rezultātu, mēs pat bijām pārāki ar 22:17.

Nākamsestdien, 6. augustā, Upesciemā risināsies Latvijas kausa izcīņas fināls, kas sāksies pulksten 15.00. Tajā spēkiem mērosies "Garkalne/Livonia" un "Miesnieki/Ķekava". Savukārt Latvijas regbija Virslīgas regulārā čempionāta otrā apļa nākošā spēle risināsies 10. augustā, kad Juglas stadionā "LMT/Eži" spēlēs pret "Miesnieki/Ķekava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!