Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc aizvadītajiem pēdējiem treniņiem ir noteikts Latvijas izlases regbijā-7 galīgais sastāvs Eiropas čempionātam A divīzijā, kas risināsies Kauņā 14. un 15. jūnijā, informēja Latvijas Regbija federācija.

Galvenā trenera, lietuviešu speciālista Edmunda Ščavinska vadībā cīņā dosies: Emīls Balodis (RK "Miesnieki"), Norberts Bekmanis, Ainārs Bērziņš, Kristaps Bērziņš (visi RFC "Livonia"), Nauris Bērziņš (RK "Ovāls"), Dāvis Gauja, Artūrs Kisle (abi RFC "Livonia"), Mikus Ozols (RK "Sigulda"), Valters Raņķis, Elmārs Šefanovskis (abi RK "Miesnieki"), Vigo Valdavs jun. (RFC "Livonia"), Dāvis Zagorskis (LSPA/"Baldone").

Sacensību pirmajā dienā, sestdien, 14. jūnijā A grupā Latvijai būs jāspēlē ar Kipru, Dāniju, Horvātiju un Zviedriju. Svētdien, 15. jūnijā vispirms gaidāma noslēdzošā spēle grupā ar galveno favorīti Ukrainu. Komandas, kuras savās grupās ieņems pirmās divas vietas, spēlēs pusfinālos pēc krusta sistēmas, lai noteiktu finālistus cīņā par kausu un līdz ar to – vietu jau Eiropā augstākajā – "Grand Prix" sērijā, kurā startē 12 labākās komandas. Trešo un ceturto vietu ieguvēji līdzīgi noteiks vietu sadalījumu cīņā par šķīvi no piektās līdz astotajai, bet komandas, kuras grupās ieņems piektās un sestās vietas – cīnīsies ne tikai par biķeri, kas pienāksies devītās vietas ieguvējai, bet arī par to, lai nepaliktu pēdējā un būtu spiesta pārcelties uz B divīziju.

B grupā Kauņā spēlēs Polija, Nīderlande, Moldova, Lietuva, Izraēla un Monako.

A divīzijā Latvija iekļuva pēc uzvaras pagājušā gada vasarā Upesciemā notikušajā B divīzijas Ziemeļu zonas turnīrā, un Kauņā pretinieki būs krietni spēcīgāki nekā tie, ar kuriem nācies cīnīties pēdējos gados kopš veikts komandu dalījums divīzijās. Par pārmaiņām uzskatāms arī fakts, ka līdzšinējo nemainīgo regbija 7 izlases galveno treneri Uldi Bautri tagad nomainījis viens no kādreizējiem Lietuvas izlases līderiem Ščavinsks, kurš pagājušajā gadā aizveda līdz uzvarai Latvijas regbija 7 čempionātā "Autowelt/Livonia" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!