Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņa regbijā piektdien, 20. septembrī, sākās ar mājinieces Japānas izlases uzvaru. Uzlecošās saules zemes regbisti turnīra pirmajā mačā A grupā atspēlējās un ar 30-10 (12-7) pieveica Krievijas komandu.

Pirmo piezemējumu Pasaules kausā izdarīja Krievijas izlases spēlētājs Kirils Golosņickis, kurš pārtvēra bumbu Japānas komandas laukuma pusē un bez problēmām veica piezemējumu. Krievijas regbisti ilgu laiku saglabāja vadību, bet mājiniece ar piezemējumu pirmā puslaika beigās panāca 12-7. Otrajā puslaikā laukumā dominēja Japānas regbisti, svinot drošu uzvaru.

Mājiniekiem trīs piezemējumus izdarīja Kotaro Matsušima, bet vēl vienu bumbas ienešanu viņam tiesneši nefiksēja pēc video atkārtojuma izpētes.

Vēl šajā A grupā Japānas un Krievijas regbistiem konkurenci sastāda Īrija, Skotija un Samoa.

Pasaules kausa finālturnīrā 20 komandas sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās izlases, bet trīs labākās garantēs dalību 2023. gada Pasaules kausa izcīņā Francijā. Tādējādi šajā turnīrā tiks noskaidrotas 12 vai 13 no 20 dalībniecēm, jo Francija ir automātiski kvalificējusies kā nākamā turnīra rīkotāja un, ja tā iekļūs savas grupas triju labāko komandu skaitā, būs zināmas 12 nākamā Pasaules kausa izcīņas dalībnieces, bet pretējā gadījumā — 13.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!