Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar krāšņu atklāšanas un pēcāk arī apbalvošanas ceremoniju un pacilātu sacensību atmosfēru svētdien, 14. augustā, Ķīpsalas pludmalē Rīgā tika aizvadītas pirmās starptautiskās pludmales regbija sacensības "Selenas kauss", kuras bija arī gadskārtējo galvaspilsētas svētku sastāvdaļa.

Pludmales regbija turnīrā piedalījās sešas sieviešu un deviņas vīriešu komandas. Kā jau bīčregbijā ierasts, visas spēles uz trim laukumiem aizritēja divreiz piecu minūšu puslaikos, bez soda un realizācijas sitieniem, skaitot tikai piezemējumus. Cīņas bija dinamiskas un acij tīkamas. Tiesa, brīžiem pat izejot no regbija noteikumu rāmjiem, taču liekie asumi tika prasmīgi noslāpēti no tiesnešu puses ar dzeltenas un sarkanas krāsas kartītēm. Kopumā vērtējot, gan dominēja patiess ovālās bumbas sacensību gars.

Sešas sieviešu komandas aizvadīja viena apļa turnīru, izspēlējot tikai savstarpējās spēles. Par uzvarētājām kļuva vienība ar nosaukumu "LSPA Ķoloni". Savukārt otro vietu izcīnīja viņu principiālās sāncenses un turnīra saimnieces RK "Selena". Trešajā vietā ierindojās Valda Avotiņa vadītās SK "Imanta" meitenes. Turpmākās ailītes ieņēma "Livonia Melnās panteras", RK "Jūrmala" un visbeidzot – viešņas no Baltkrievijas "Graždanočka" vienība.

Tikmēr deviņas vīriešu komandas savā starpā aizvadīja grupu turnīru, vispirms sadaloties trijās apakšgrupās pa trim vienībām, bet pēc tam labākajām divām no katra trio aizvadot vēl viena apļa sacensības, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus. Pēc šādas formulas īstenošanas dzīvē pirmie finišēja Baldones "Cietie rieksti", kas izšķirīgajā mačā pieveica "Transact Pro/Miesnieki" komandu, kurai šoreiz otrā vieta. Trešo vietu izcīnīja "Halipapa" vienība, bet ceturtajā vietā – Baltijas valstīs populārā "Baltic Old Boys" komanda. Piektajā vietā ierindojās RK "Eži", kurus no ceturtās ailītes šķīra tikai viens punkts. Tālākajās vietās "Hansaflex/Livonia", Klaipēdas "Kovas" (Lietuva), RK "Vikingi" un "Livonia/Vidzeme".

"Baldones "Cieto riekstu" komandu nolēmām izveidot divas nedēļas pirms turnīra. Tajā apvienoti gan "vecie" baldonieši, kas tagad spēlē citās komandās, piemēram, mūsu vienības kapteinis Mārtiņš Bokišs, Kaspars Jakušs vai Gundars Grieķis, gan arī mūsu "jaunpienācējs" pēc dzīves vietas Valters Raņķis. Visgrūtākā šajā turnīrā bija spēle pret "Ežiem", taču tā arī galu galā nezaudējām nevienu maču!" saka Baldones "Cietie rieksti" spēlētājs, 2015. gada labākais regbists septiņniekā Elmārs Šefanovskis.

"Turnīrs bija lieliski noorganizēts! Tāda līmeņa sacensības Latvijas galvaspilsētas centrā notika pirmoreiz mūsu pludmales regbija vēsturē. Paldies par uzņēmību sacensību galvenajam rīkotājam, LRF valdes loceklim Dinam Sirsniņam un visai viņa komandai," saka Latvijas Regbija federācijas (LRF) valdes loceklis, "Baltic Old Boys" komandas dalībnieks Pēteris Šņitņikovs. "Cerēsim, ka šāds pludmales regbija turnīrs Rīgas svētku ietvaros kļūs tradicionāls un ikgadējs. Rīdziniekiem tā būs unikāla iespēja iepazīt sīkāk mūsu sporta veidu un pašiem iemēģināt roku tajā!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!