Foto: F64
Latvijas Regbija federācija (LRF) uzskata, ka biedru sasauktā kopsapulce, kurai jānotiek 1. aprīlī, nav leģitīma un lemttiesīga.

Portāls "Delfi" jau vēstīja par regbija kārtējām peripetijām un gaidāmajiem diviem kongresiem dažu dienu laikā. Nesagaidot LRF atbildi, regbija klubs "Mītava", regbija klubs "Livonia", regbija klubs "RT", regbija klubs "Piekūni" un bērnu nama "Imanta" sporta klubs nolēma sasaukt ārkārtas kopsapulci 1. aprīlī. Savukārt LRF trešdien oficiāli informēja savus biedrus, ka kopsapulce notiks 6. aprīlī.

LRF savā paziņojumā biedriem norāda, ka 1. aprīļa kopsapulce nav lemttiesīga un likumīga, to balstot uz diviem faktiem. LRF norāda, ka "Livonia" un "RT" vārdā iesniegumu parakstījis Vigo Valdavs, bet "Piekūnu" un "Imantas" vārdā – Normunds Bondars. LRF vērš uzmanību, ka pasaules regbija "World Rugby" noteikumi nosaka, ka viens cilvēks nevar tiešā veidā pārstāvēt vairāk kā vienu klubu.

Savukārt "Mītava" vārdā iesniegumu parakstījis Roberts Bondarenko, kuram bez pilnvaras nav paraksta tiesības, bet pilnvara nav pievienota iesniegumam. "Lursoft" datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka Bondaram ir tiesības pārstāvēt "Mītavu" kopā ar vēl kādu no valdes locekļiem.

Tādējādi LRF norāda, ka biedru kopsapulci leģitīmi sasaukuši tikai divi biedri, kas nav 1/10 daļa no likumā noteiktās minimālās prasības. LRF šobrīd ir 27 biedri, līdz ar to kopsapulces sasaukšanai nepieciešami vismaz trīs biedru paraksti.

Jāpiebilst, ka LRF vairāku gadu garumā nav izskaudusi pieminētos "World Rugby" noteikumu pārkāpumus, uz kā pamata tagad LRF norāda uz kopsapulces nelikumību. "Lursoft" datu bāze liecina, ka vairāku biedru izpildinstitūcijās atrodas seši cilvēki: Māris Šmits, Vigo Valdavs seniors, Normunds Bondars, Kristaps Staņa, Normunds Struža un Kārlis Dilbo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!