Foto: F64
Latvijas Regbija federācijas (LRF) ārkārtas kongresa iniciatori nolēmuši atsaukt savu vēstuli un tagad plāno vērsties Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un Valsts kontrolē.

Aicinājumu sasaukt ārkārtas kongresu izteica viens no vadošajiem Latvijas regbija klubiem "Livonia". Kluba prezidenta Vigo Valdava un viceprezidenta Arņa Arbeitera vārdos parakstītajā vēstulē uzsvērts, ka "Livonia" vēlas lemt par LRF valdes rīcību 2019. un 2020. gadu laikā. Aicinājumā norādīts uz valsts naudas līdzekļu, iespējams, nepamatotu izlietošanu un LRF prezidenta Aivara Pilenieka (attēlā) vēršanos tiesā pret bijušo organizācijas prezidentu Aleksandru Zumentu.

Vēlāk vēstuli paraktīja seši LRF biedri, ar ko bija pietiekami kongresa sasaukšanai. Bija paredzēts, ka kongress attālinātā režīmā varētu risināties marta pirmajā pusē, tomēr tagad iniciatori savu vēstuli atsaukuši.

LRF ģenerālsekretārs Kārlis Vents portālam "Delfi" apliecināja, ka ārkārtas kongresa iniciatori atsaukuši savus parakstus, tomēr neminēja iemeslus. Vents apliecināja, ka LRF valde pati varētu lemt par ārkārtas kongresu, lai biedriem viestu skaidrību par izvrizītajiem pārmetumiem finanšu iespējamā nelietderīgā izlietošanā. Visticamāk, šis kongress risināsies 9. martā.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka ārkārtas kongresa iniciatori lēmuši spert radikālākus soļus pirms ārkārtas kongresa rīkošanas. Kā norāde seši LRF biedri, federācija līdz 23. februārim tā arī nav atsūtījusi vairākus dokumentus, ko lūguši šie biedri.

"Iepazīstoties ar LRF valdes pēdējiem protokoliem, kas skar naudas atmaksāšanu LR Izglītības un zinātnes ministrijai (tās prasību un LRF atbildi neesam saņēmuši), esam pieņēmuši lēmumu vērsties ar lūgumu VID un Valsts kontrolē pēc LRF audita (finanšu pārbaudes) par 2018., 2019. un 2020. gadu. Un tikai pēc šīs pārbaudes veikšanas un rezultātu apkopošanas un publicēšanas, tādējādi to darot zināmu visiem LRF biedriem, mūsuprāt, ir jāsasauc LRF biedru ārkārtas sapulce (ārkārtas kongress)," teikts vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!