Foto: LETA
Latvijas Regbija federācija (LRF) likuma noteiktajā laikā nav reaģējusi uz vairāku biedru prasībām par ārkārtas kongresa sasaukšanu, tādējādi šie biedri paši lēmuši sasaukt ārkārtas biedru kopsapulci jeb kongresu 1. aprīlī.

Savukārt LRF valde lēmusi kongresu rīkot 6. aprīlī, bet biedri par to oficiāli nav vēl informēti. Tādējādi noprotams, ka sešu dienu laikā regbija sabiedrībai būs divi kongresi.

Paziņojumu par ārkārtas kongresa sasaukšanu izplatījuši regbija klubs "Mītava", regbija klubs "Livonia", regbija klubs "RT", regbija klubs "Piekūni" un bērnu nama "Imanta" sporta klubs, kuri 25. februārī aicināja LRF sasaukt ārkārtas kongresu 12. martā. Tomēr minētie biedri nav saņēmuši oficiālu atbildi par ārkārtas kongresa sasaukšanu prasītajā datumā, trīs nedēļu laikā nav saņēmuši arī nekādu oficiālu informāciju vai atbildi par iespējamo ārkārtas kongresu, tāpēc lēmuši paši sasaukt to 1. aprīlī. Kongress plānots Rīgā, Slokas ielā 1, viesnīcas "Bellevue Park Hotel Riga" telpās.

"Diemžēl, līdz pat šim brīdim LRF valde biedru sapulci nav sasaukusi. Biedrību un nodibinājumu likuma 36. panta otrajā daļā noteikts, ka valde nekavējoties (bez vainojamas vilcināšanās) sasauc biedru sapulci, ja to rakstveidā, norādot sasaukšanas iemeslu, prasa ne mazāk kā viena desmitdaļa biedru un ja statūtos nav noteikts mazāks biedru skaits. Savukārt Biedrību un nodibinājuma likuma 36. panta trešajā daļā ir noteikts: ja valde nesasauc biedru sapulci, pamatojoties uz šā panta otro daļu, biedri, kuri prasa sapulces sasaukšanu, var patstāvīgi sasaukt biedru sapulci, ievērojot noteikto sapulces sasaukšanas kārtību. Ņemot vērā, ka LRF valde, pretēji likumā noteiktajai kārtībai, pēc biedru lūguma nav sasaukusi biedru sapulci, biedri, izmantojot Biedrību un nodibinājuma likuma 36. panta trešajā daļā noteiktās tiesības, sasauc LRF biedru sapulci 2022. gada 1. aprīlī," teikts piecu LRF biedru paziņojumā, kas nosūtīts visiem organizācijas dalībniekiem.

Darba kārtībā iekļauti 11 punkti, starp kuriem arī neuzticības izteikšana esošās valdes darbībām un LRF valdes locekļu atsaukšana no amatiem.

LRF valde 2. martā gan ir iepazinusies ar minēto biedru prasību par ārkārtas kopsapulces rīkošanu, liecina federācijas mājaslapā ievietotais LRF valdes sēdes protokols. Tiesa, LRF nav informējusi iesniegumu autorus par federācijas plāniem saistībā ar minēto iesniegumu.

LRF valde uzskatījusi, ka 12. martā nav iespējams sasaukt biedru kopsapulci, jo jau 2. martā ir beidzies statūtos noteiktais divu nedēļu termiņš, pirms kura biedri jāinformē par kopsapulces sasaukšanu.

"Ņemot vērā nepieciešamās informācijas sagatavošanu, tiek ierosināts LRF biedru sapulci sasaukt šī gada 6. aprīlī," lēma LRF valde.

Tā kā LRF biedri par sapulces sasaukšanu jāinformē ne vēlāk kā divas nedēļas pirms kongresa, tad LRF vēl ir dažas dienas, lai informētu biedrus par gaidāmo kongresu. Jābilst, ka LRF valde, lemjot par ārkārtas kongresu, nav apstiprinājusi šī kongresa darba kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!