Foto: F64

Latvijas Regbija federācija (LRF) uz piecām spēlēm diskvalificējusi čempionvienības "Miesnieki" spēlētāju Leno Bramani, kurš Eiropas čempionātā pludmales regbijā fiziski izrēķinājās ar citu Latvijas izlases spēlētāji Valteru Raņķi (ikdienā pārstāv klubu "Livonia").

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka incidents noticis jūlija beigās Maskavā, kur risinājās Eiropas čempionāts pludmales regbijā. Incidents notika pēc pusfināla spēles cīņā par 5.-8. vietu, kurā Latvijas komanda ar 7:8 zaudēja Moldovai. Otrajā puslaikā Raņķis saņēma sarkano kartīti, atstājot Latviju līdz mača beigām mazākumā, un tieši pēdējās sekundēs pretinieki izdarīja uzvaru nesošo piezemējumu. Pēc spēles, ejot pa spēlētāju tuneli zem tribīnēm, Bramanis pēkšņi ar dūri iesita Raņķim pa seju.

LRF Disciplinārā komisija jautājumu skatījusi vien 22. augustā, bet lēmumu pieņēmusi 26. augustā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošais dokuments. LRF kā sodu pastiprinošus faktorus lēmumā min, ka Bramaņa sitiens nodarījis traumu spēlētājam (iespējams, lauzta deguna skrimšļainā daļa) un vaininieks pēc notikušā nav atvainojies cietušajam. LRF uzskatā, vienas spēles sodu Bramanis izcietis jau pieminētajā čempionātā, jo nav piedalījies pēdējā mačā. Tāpat sods samazināts, jo Bramanim līdz šim nav bijuši fiksēti pārkāpumi sarkanās kartītes veidā.

Izvērtējot visus minētos faktorus, Bramanim piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija. Noprotams, ka diskvalifikācija attieksies uz Latvijā rīkotām sacensībām, kas ir LRF jurisdikcija. Tādējādi Bramanis nevarēs spēlēt sezonas noslēgumā. Pēc LRF DK lēmuma "Miesnieki" komandai viena spēle bija 3. septembrī pret "Jūrmalu", bet vēl komandai atlikušas cīņas pret "Fēnikss" (7. septembrī) un čempionāta izšķirošā spēle pret "Garkalne/Livonia". Abos šajos mačos veterāns Bramanis nedrīkstēs spēlēt, kā ari viņam būs vēl jāizlaiž nākamās sezonas sākums.

"Tā kā pārkāpums ir pietiekami nopietns, tad LRF DK lemj arī par papildus sodu 100 EUR (viens simts euro) apmērā, jo ar spēļu izlaišanas sodu var nebūt pietiekoši, lai sasniegtu audzinošo soda raksturu, tā kā Leno Bramanis jau iepriekšējās sezonās ik pa laikam ir informējis par iespējamo spēlētāja karjeras pārtraukšanu," piebilst LRF DK.

LRF DK ar 50 eiro lieliem naudas sodiem diskvalificējusi arī abus vadošos Latvijas regbija klubus "Miesnieki" un "Livonia", kuri pēdējās nedēļās "apmainījušies laipnībām" sociālajos tīklos saistībā ar šiem notikumiem. Abiem klubiem sods piespriests "par Regbija ētikas un uzvedības kodeksa pārkāpumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!