Foto: Ģirts Kehris
Vairums Latvijas regbija klubu jau aizvada treniņus, tomēr komandās valda neziņa par nākamo sezonu, kuru ietekmēt var koronavīrusa radītā pandēmija, vēsta Latvijas Regbija federācija (LRF).

Aizvadītās sezonas čempioni regbijā-7 treniņus aizvada, ievērojot distancēšanās noteikumus, tomēr cer, ka drīzumā varēs aizvadīt pilnvērtīgas nodarbības, jo komandas sastāvā ir vairāki izlases dalībnieki un spēlētāji ar līgumiem.

"Par spēlēšanu Latvijas turnīros skaidrības pagaidām vēl nav, bet noteikti spēlēsim gan "septņieku", gan "piecpadsmit". Arī kluba mērķi paliek nemainīgi - nosargāt Latvijas titulu regbijā-7 un atgūt titulu regbijā-15," sarunā ar LRF teica "Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons.

"Lietuvā spēles sāksies jau 27.jūnijā, un klubiem nedēļas nogalēs līdz augusta beigām kopā būs garantētas sešas spēles, plus vēl divi dueļi, ja komanda iekļūs pusfinālā un cīnīsies par 1.-3.vietu. Ja spēlēsim Top līgā, tad mērķis būs iekļūt labāko trijniekā. Gadījumā, ja augustā būs jāspēlē divos vai trijos turnīros, tad spēļu kalendārs būs ļoti saspringts, bet neko darīt - brīvdienu ir tik cik ir, un ar to jārēķinās."

Top līgā gaidāmajā sezonā plāno spēlēt arī "Livonia" un "Eži" vienības. Zīmīgi, ka pirmais mačs Baltijas čempionātā "Livonia" paredzēts tieši ar "miesniekiem".

"Livonia" klubam solās būt sarežģīta sezona, jo komanda līdz pandēmijas sākumam bija uzņēmusi labu sportisko formu, bet nu jau darbs jāsāk no jauna. Tāpat komandai nepalīdz pieredzējušo spēlētāju Aināra Bērziņa un Egidija Šemeta aiziešana.

"Pamatsastāvs mums ir palicis nemainīgs pēdējos trīs, četrus gadus - šogad klāt nākuši vairāki puiši no citiem sporta veidiem. Vēl joprojām esam jauna galvenā trenera meklēšanas procesā, kas iestrēga līdz ar pandēmijas pārtraukumu," teica kluba viceprezidents Arnis Arbeiters. "Gatavojamies Latvijas čempionātam, kur gribam atkal paņemt čempionu dēli, bet "septītniekā" gribam dabūt titulu atpakaļ."

"Arī Baltijas Top līgā spēlēsim, esam visus dokumentus iesnieguši un tagad gaidām spēļu kalendāru. Pirmā spēle Top līgā paredzēta pret "miesniekiem", bet pagaidām vēl nav zināms vai Latvijā būs atcelti visi aizliegumi spēlēt regbiju un pulcēties. Par izbraukuma spēlēm viss ir skaidrs - jūlijā braucam uz Lietuvu un spēlējam."

Tikmēr "Fēnikss" vienība periodā, kad pulcēšanās lielās treniņu grupās ir liegta, savstarpējo azartu uztur ar aplikācijas "Endomondo" palīdzību.

"Ārkārtas situācijas laikā trenējāmies neklātienē - "Endomondo" vietnē puišiem bija izaicinājums skriešanā, riteņbraukšanā un kaloriju dedzināšanā. Pēdējās pāris nedēļas trenējamies divas reizes nedēļā mūsu jaunajā laukumā Brenguļos," stāstīja vienības galvenais treneris Kristaps Staņa.

"Pateicoties Beverīnas novada un Valmieras novada fonda atbalstam Brenguļos top jauns laukums, kur augusta beigās jau varētu aizvadīt arī oficiālas mājas spēles. Kopš pagājušās sezonas sastāvs mums praktiski nav mainījies. Turpināsim sadarbību ar Siguldu, un komandai piesaistām arī dažus labākos siguldiešus. Kopā mums ir 20 līdz 25 spēlētāji."

"Fēnikss" nākotnes plānos ietilpst dalība Latvijas Olimpiādē, kurā galvenais mērķis ir savam novadam un pilsētai izcīnīt zeltu.

Savukārt "Ežu" galvenais treneris Mārtiņš Straume ir pārliecināts, ka šīs sezonas sastāvs būs pat iespaidīgāks nekā pērn, jo vienībā redzamas jaunas sejas gan vieglajā, gan smagajā galā. Tāpat kluba rindas drīzumā, iespējams, papildinās Anglijā pieredzi uzkrājušais Mārtiņš Bokišs.

Straume neslēpa, ka 12.jūnijā ir norunāta pārbaudes spēle ar "Livoniju", bet jau 4.jūlijā plānota pirmā cīņa Top līgā.

Savukārt, lai gādātu par Latvijas regbija nākotni, Uldis Bautris nolēmis uzņemties trenera darbu "Miesnieki/Juniors" vienībā. Speciālists vienojies ar Rīgas Tehnisko koledžu par regbija sekcijas izveidi, kā rezultātā iespējams spodrināt 17 - 20 gadus vecu regbistu prasmes.

Ja visi apstākļi būs labvēlīgi, "Miesnieki/Juniors" spēlēs arī Latvijas čempionātā klasiskajā regbijā. Pretējā gadījumā nāksies samierināties ar dalību Rīgas čempionātā.

Jau ziņots, ka regbija kluba "Garkalne"/"Livonia" regbisti ceturto reizi vēsturē tika kronēti par Latvijas čempioniem, kamēr dāmu konkurencē LSPA/"Livonia" vienība vietējā čempionātā triumfēja jau trešo gadu pēc kārtas.

"Garkalne"/"Livonia" komanda Top līgā ieguva bronzu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!