Foto: Zigismunds Zālmanis
Protestējot pret haosu un nenoteiktību Latvijas Regbija federācijā (LRF), dalību Latvijas jauniešu čempionātā atsaucis regbija klubs "Mītava", kura paspārnē ir viena no labākajām bērnu un jauniešu sistēmām šajā sporta veidā.

"Mūsu klubs ir pieņēmis lēmumu nestartēt LČ jauniešiem, jo esam izsmelti no šīs nekārtības, interešu lobēšanas un kopējā "haosa". Iespējams, arī citiem klubiem būs kāds savs viedoklis, kā šo situāciju mainīt," teikts kluba atklātajā vēstulē, kas publicēta sociālajos tīklos.

Atklātajā vēstulē "Mītava" norāda, ka nav iespējams pārliecināties par citu komandu dalībniekiem un izsniegtajām licencēm, kas radījis jezgu aprīlī notikušajās U-19 vecuma grupas spēlēs. "Mītava" uzsver, ka jauniešu sacensībās netiek nodrošināta kvalificētu tiesnešu dalība.

"Tiesneši bieži vien neprofesionāli vērtē spēles, neņem vērā iebildumus, un ir vērojams, ka tiek lobētas regbija kluba "Eleja" intereses. Regbija kluba "Eleja" trenere Sandra Avota ir personiskās attiecībās ar LRF valdes priekšsēdētāju (prezidentu Aivaru Pilenieku) un ir vērojams, ka inētā kluba intereses tiek vienmēr stādītas augstāk par citu klubu spēlētāju interesēm," teikts "Mītava" vēstulē.

"Mītava" aizrāda uz LRF neizdarību spēļu laukumu jautājumā, jo "nav saprotams, pēc kādiem kritērijiem laukums tiek atzīts par spēlēm derīgu vai nē". Kā apgalvo "Mītava", šis klubs gatavojis laukumu spēlēm 5. maijā, bet LRF prezidents spēles pārcēlis uz citu laukumu, to nepamatojot ne ar kādiem dokumentiem vai nolikuma punktiem.

"Mītava" vērš arī uzmanību uz apstākļiem jauniešu sacensību vietās. Piemēram, Anniņmuižas laukumā dalībnieki atraduši stikla lauskas, laukuma tuvumā sauļojies puspliks vīrietis, bet pie laukuma esošās biotualetes bijušas kritiskā stāvoklī.

"LRF nenodrošina regbija popularizēšanu un regbija kā sporta veida prestiža celšanu sabiedrībā," uzsver "Mītava".

"Visus pēdējos gadus Latvijas čempionāts acīmredzami ir progresējis. Lai gan ne tik ātri, kā mums visiem gribētos, tomēr izaugsme bija redzama un ir cēlies gan komandu, gan regbija spēlētāju līmenis kopumā. Visiem klubiem ir izdevies cienīgāk pārstāvēt Latviju kā cienījamu regbija spēlētāju," bilst "Mītava". "Šobrīd darām publiski zināmu regbija kluba "Mītava" valdes un spēlētāju vecāku viedokli par to, kas notiek LRF. Notiek neproduktīvs darbs, un mums nav šaubu, ka tas izjauks visas pēdējo gadu pozitīvās tendences un tā attīstību vairākus soļus atpakaļ."

Regbija kluba "Mītava" atklātā vēstule

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!