Ceturtdien Latvijas čempionātā regbijā-15 pirmo reizi šosezon tikās divi grandi - 'Miesnieki/Ķekava' uzvarēja 'Livonia', informē Latvijas Regbija federācija (LRF).

Mačs Baldonē noslēdzās 26:23 (13:3) par labu 'Miesnieki/Ķekava'.

Visas šo divu komandu savstarpējās spēles ir uzskatāmas par sava veida fināliem, tomēr ceturtdien Baldonē notikusī spēle izvērtās par trilleri vairāk nekā 80 minūšu garumā.

Abas komandas iesāka spēli aktīvi un disciplinēti, meklējot caurumus pretinieku aizsardzības līnijās. Pirmie veiksmīgāki izrādījās mājinieki, kad jau spēles sestajā minūtē izdevība no soda sitiena gūt trīs punktus radās miesnieku Laurim Dūzelim. Viņš bija precīzs un atklāja rezultātu - 3:0.

Dažas minūtes vēlāk Andrejs Mantinieks pēc straujas saspēles ar komandas biedriem veica pirmo šīs spēles piezemējumu, panākot 8:0.

Turpmākajās pirmā puslaika minūtēs "Livonia" regbisti gan pārņēma spēles iniciatīvu, iespiežot "Miesniekus" viņu aizsardzības zonā brīžam pat uz ilgāku laiku. Tomēr "Livonia" dominance nenesa augļus punktu veidā. Tā pirmajā puslaikā spēja realizēt tikai vienu soda sitienu, kamēr "Miesnieki" veica vēl vienu piezemējumu - Dūzelis nodemonstrēja savas sprintera kvalitātes, panākot 13:3. Zināmā mērā šādu pirmā puslaika iznākumu sekmēja "Livonia" komandas līdera Donovana du Randta dzeltenā kartīte, ko viņš nopelnīja par bīstamu spēli.

Otrais puslaiks iesākās, komandām cīnoties līdzīgi, "Miesniekiem" neļaujot livoniešiem vairs tik brīvi saimniekot savā laukuma pusē.

Arī otrajās 40 minūtēs pirmie pie punktiem tika "Miesnieki" - precīzs soda sitiens Dūzeļa izpildījumā un 16:3. Tomēr "Livonia" regbisti turpināja pārbaudīt visus "Miesnieku" komandas flangus, meklējot vājās vietas. Tā otrajā puslaikā viņiem izdevās izvērst pāris ļoti ilgus, daudzām fāzēm bagātus un skaistus uzbrukumus, kas rezultējās ar piezemējumiem. Divreiz uzbrukumu veiksmīgi noslēdza Valērijs Runco, savukārt du Randts pieplusoja vēl vienu piezemējumu, un spēles 78. minūtē "Livonia" jau bija izvirzījās vadībā ar 19:23.

Šķita, ka spēles liktenis ar to ir arī izlemts, tomēr pēdējās minūtēs "Miesniekiem" izdevās savērpt masīvu uzbrukumu pretinieku aizsardzības zonā, kas vainagojās ar vēl vienu piezemējumu. Emīls Balodis pēc intensīva sāncenšu spiediena piezemēja bumbu pretinieku ieskaites laukumā, panākot 24:23. Pēc tam Dūzelis ar precīzu realizācijas sitienu pievienoja vēl divus punktus, pieliekot punktu šim mačam.

Līdz ar to "Miesnieki" šosezon uzvarējuši abās spēlēs, kamēr "Livonia" regbistiem ir divas uzvaras trīs cīņās.

Šosezon Latvijas čempionātā regbijā-15 piedalās piecas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!