Foto: AFP/Scanpix
Anglijas regbija izlase piektdien Pasaules kausa izcīņas atklāšanas spēlē Tvikenemā ar 35:11 (18:8) pārspēja Fidži, pēdējās sekundēs izcīnot bonusa punktu, kam var izrādīties izšķiroša nozīme iekļūšanā ceturtdaļfinālā.

Spēles sākumā abas izlases acīmredzami nervozēja, pieļaujot kļūdas bumbas kontrolē, turklāt arī laika apstākļi nebija ideāli. Anglijas desmitais numurs Džordžs Fords 3. minūtē ar soda sitienu guva pirmos punktus (3:0), bet viņa fidžiešu oponents Bens Volavola pēc trijām minūtēm bija nesekmīgs. 12. minūtē mājinieku ofensīva vainagojās ar dienvidafrikāņu tiesneša Jako Peipera piešķirto soda piezemējumu un dzelteno kartīti Fidži spēlētājam Nikolam Matavalu (10:0). Skaitlisko pārsvaru mājiniekiem izdevās izmantot 21. minūtē ar Maika Brauna piezemējumu (15:0), taču pamazām bīstamus uzbrukumus sāka veidot viesi, kas nodemonstrēja apbrīnojamu neatlaidību cīņā par bumbu uz zemes, bet pats galvenais, kā līdzīgi cīnījās arī grupcīņā.

27. minūtē Matavalu gandrīz reabilitējās par dzelteno kartīti ar lielisku izrāvienu, tiesnesis jau ieskaitīja piezemējumu, taču video atkārtojumā bija skaidri redzams, ka cīņā ar diviem angļu aizsargiem piezemēšanas brīdī fidžietis zaudēja kontroli pār bumbu, tādējādi lieliskais "piezemējums" netika ieskaitīts. Fidži regbistus tas neapturēja, jau pēc divām minūtēm Volavola ar kāju raidīja bumbu augstu gaisā angļu ieskaites laukumā, un Kraistčērčas "Crusaders" zvaigzne Nemani Nadolo uzvarēja gaisa divcīņā ar Entoniju Vatsonu (15:5). Līdz puslaika beigām Fords ar Nadolo apmainījās ar realizētiem soda sitieniem (18:8).

Otrajā puslaikā komandas ilgi cīkstējās bez rezultatīviem uzbrukumiem, līdz 64. minūtē Volavola ar soda sitienu samazināja rezultāta starpību (18:11). 67. minūtē Fordu nomainījušais Ouens Farels atjaunoja desmit punktu pārsvaru, un Anglija pastiprināja spiedienu, kamēr Fidži regbisti izskatījās manāmi paguruši. 72 minūtē Brauns guva savu otro piezemējumu (28:11), bet pēdējā minūtē Billijs Vunipola ienesa vērtīgo ceturto piezemējumu, kas Anglijai deva bonusa punktu (35:11). Pārliecinoša Anglijas uzvara, taču jāņem vērā, ka fidžieši četras reizes netrāpīja pa vārtiem un noplīsa tikai pašās beigās.

Pēc šīs spēles Anglija izvirzījusies vadībā A grupā ar 5 punktiem, Fidži punktu nav, bet Austrālija, Velsa un Urugvaja cīņā iesaistīsies vēlāk.

Šodien cīņas sāksies pārējās grupās: vispirms C grupā 14.00 Tonga - Gruzija, D grupā 16.30 Īrija - Kanāda, B grupā 18.45 DĀR - Japāna, bet 22.00 D grupā dienas galvenā spēle Francija - Itālija. Grupu turnīrs noslēgsies 11. oktobrī, bet čempions tiks noskaidrots 31. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!