Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien Rīgas Futbola skolas stadionā notika "Rīgas kausu regbijā 7" otrā izcīņa. Šajās sacensībās piedalījās piecas sieviešu un četras vīriešu komandas.

Dāmām par skaistajām balvām cīnījās Lietuvas pirmā un otrā izlase, RK "Selena", SK "Imanta" un LSPA, bet kungu konkurencē spēlēja "LMT/Eži/EK sistēmas", RK "Piekūni", LSPA un RK 1964.

Vīriešiem pirmo vietu izcīnīja "LMT/Eži/EK sistēmas", kas ar 30:0 uzvarēja RK "Piekūni", ar 21:5 LSPA un ar 19:7 RK 1964. Otrie finišēja RK 1964, trešie LSPA, bet ceturtie palika RK "Piekūni". Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Mārtiņš Bokišs ("LMT/Eži/EK sistēmas"). "Ežu" komandā vēl spēlēja: Dairis Baranovs, Konstantīns Ņevoļko, Kārlis Bušēvics, Renārs Beķeris, Oskars Daugavvanags, Toms Preija, Nauris Rikmanis.

"LMT/Eži/EK sistēmas" treneris Mārtiņš Straume:
– Liels prieks, ka puikas savācās. Spēlējošie jaunieši parādīja izturību tveicīgajā laikā. Grūtākā mums sanāca spēle pret RK 1964. Visus trīs piezemējumus izdarīja Mārtiņš Bokišs. Kārtīgi nostrādājām aizsardzībā, uzbrukumus veidojām pa laukuma malām. Uzvarējām pateicoties ātrumam un izturībai.

Sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Lietuvas pirmā izlase, ar 24:0 uzvarot RK "Selena", ar 30:0 Lietuvas otro izlasi, ar 10:7 LSPA un ar 29:0 SK "Imanta". Otrās palika LSPA regbistes, trešās RK "Selena", ceturtās SK "Imanta", bet piektās Lietuvas otrās izlases spēlētājas.

"Rīgas kausu regbijā 7" rīkotājs Egīls Eglītis:
– Šīs sacensības ir laba iespēja mūsu meitenēm patrenēties un pārbaudīt savus spēkus pirms Eiropas čempionāta. Jādomā ir arī par nākamo Latvijas olimpiādi, kurā noteikti startēs Rīgas komandas. Ar tādu domu šie mači arī tiek rīkoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!