Foto: LETA
Regbija kluba ''Baldone'' komanda sestdien, 3. maijā savā laukumā Baldonē ar 42:19 pārspēja ''Ulre''/Ķekavas Novada sporta skolas komandu Latvijas čempionāta Reitinga apļa spēlē tiekot pie savas pirmās uzvaras.

Regbija kluba ''Miesnieki'' komandai ''Ulre''/Ķekavas NSS šī izvērtās par rezultatīvāko spēli čempionātā - ar pirmajiem trim piezemējumiem, pagaidām visvairāk gūtiem punktiem vienā spēlē un uzvarētu pirmo puslaiku. Savukārt baldonieši pārliecinošāk aizvadīja otro puslaiku pateicoties jaunībai un trīsceturtdaļniekiem, kā pēc spēles atzina Kristaps Jakušs. ''Cīņā mēs pretiniekiem tomēr zaudējām, jo atpalikām svara ziņā. Piezemējumi tika izdarīti gan ar skriešanu, gan pēc labiem sitieniem ar kāju. Varējām vēlēties labāku sitienu realizāciju,'' viņš teica. Uzvarētāji izdarīja astoņus piezemējumus, taču iesita tikai vienu realizāciju.

''Apsveicu Baldones komandu ar uzvaru. Viņi bija labāki, ātrāki kustībā,'' atzina ''Ulre''/Ķekavas NSS galvenais treneris Normunds Struža. ''Mēs joprojām trenējamies un mācāmies, jo pašlaik galvenais uzdevums ir komandas veidošana. Problēmu ar sastāvu nav, spēlētāju pietiek, taču šodien iznāca tā, ka ''vējerī'' darbojās arī cīņas spēlētāji. Pateikties vēlos arī gan ''Ulre'', gan ''Cido'', gan ''Lāčplēša alum'', kas mūs atbalsta gan ar produkciju, gan līdzekļiem.''

Pēc ''Garkalne/Livonia'' un RK ''Ovāls'' mača pārcelšanas uz vēlāku laiku, Latvijas čempionātā regbijā 15 nākamnedēļ spēles nav paredzētas, bet nopietnākās sacensības gaidāmas 11. maijā, kad Siguldā risināsies Latvijas kausa izcīņa regbijā 7.

Pēc Reitinga aplī astoņām aizvadītajām spēlēm (no 21) "Garkalne/Livonia", "Burtnieki/Fēnikss" un RK ''Ovāls'' komandām ir pa 10 punktiem (2 spēlēs), RK ''Baldone'' - pieci punkti (2 spēlēs), "Eži"/LMT - pieci punkti (3 spēlēs), bet "Eži"/LMT-2 pēc divām un "Ulre"/Ķekavas NSS pēc trim spēlēm punktu nav.

Septiņas komandas līdz jūnija beigām katra ar katru tiekas Reitinga aplī, lai noskaidrotu tās sešas komandas, kuras septembrī startēs izslēgšanas turnīrā.

RK ''Baldone'' - ''Ulre''/Ķekavas NSS 42:19 (12:14)

Punktu guvēji. RK ''Baldone''. Piezemējumi: Oskars Zariņš, Pāvels Žora (2), Aigars Šilo (2), Jānis Sviklāns, Imants Liepa, Roberts Miksons. Realizācija: Aigars Šilo. ''Ulre''/Ķekavas NSS. Piezemējumi: Juris Juškāns, Normunds Tamužs, Romāns Višņakovs. Realizācija: Artūrs Andersons (2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!