Foto: Publicitātes foto
Šo sestdien, 10.septembrī Rīgas tehniskās koledžas stadionā tika aizvadīts noslēdzošais Latvijas čempionāta regbijā-7 sievietēm posms, pārliecinoši par Latvijas čempionēm kļūstot "Selēna" spēlētājām.

Čempionāta ceturtajā posmā piedalījās tikai trīs komandas - favorītes "Selēna", kā arī "LSPA/Livonia" un RK "Mītava". Savukārt RK "Miesnieki" regbistes spēlētāju traumu dēļ pēdējā posmā nepiedalījās. Līdz ar to cīņa par čempionāta sudraba godalgu izpalika (pirms noslēdzošā posma "Miesnieki" dāmām bija iekrāta viena otrā vieta un divas trešās vietas, savukārt "LSPA/Livonia" viena trešā vieta un divas otrās vietas).

Latvijas čempionāta ceturtā posma spēles tika aizvadītas bez pārsteigumiem - "Selēna" regbistes turpināja dominēt visos spēles elementos, kamēr "LSPA/Livonia" dāmas kārtējo reizi apliecināja, ka ir godam pelnījušas saukties par Latvijas regbijs-7 vice-čempionēm. "Selēna" šajās spēlēs ar 41:5 pieveica "LSPA/Livonia" un ar 43:14 "Mītavu". Savukārt vēl vienā spēlē "LSPA/Livonia" ar 37:14 pieveica "Mītavu".

Līdz ar to arī par Latvijas čempionēm regbijā-7 kārtējo reizi ir kļuvušas Selēna regbistes. Otrajā vietā ierindojās "LSPA/Livonia" dāmas. Trešajā vietā - "Miesnieki" regbistes. Ceturtajā vietā - RK "Mītava" kluba pārstāves.

2022.gada čempionāta laikā "Selēna" regbistes visās spēlēs spēja iekrāt 424 punktus, kamēr tuvākās sekotājas "LSPA/Livonia" tika pie 293 punktiem. Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju ar 154 gūtiem punktiem ir kļuvusi "Selēnas" pārstāve Sandra Lihovida, savukārt visvairāk piezemējumus šīs sezonas laikā guvusi Hanna Evelīna Neilande - 22 piezemējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!