Foto: Sanita Ieva Sparāne
Šajā nedēļas nogalē mājīgajā Upesciema stadionā atkal valdīs regbijs, jo kārtējo reizi risināsies "Garkalnes kauss". Šoreiz Latvijas labākie regbisti cīnīsies par Latvijas kausu regbijā-7, kas risināsies "Garkalnes kausa" ietvaros.

"Garkalnes kauss", ko ar Garkalnes novada domes atbalstu kopš 2005. gada Upesciema stadionā rīko Juris Silovs, ierasti pulcēs gan vīru, gan dāmu komandas. Iepriekšējos gados Upesciemā vīri spēlēja regbiju-10, bet šoreiz nolemts rīkot septītnieka sacensības, lai pacīnītos arī par Latvijas kausu. Korekcijas plānos ieviesa Covid-19 krīze, un LRF izlēma Latvijas kausu septītniekā kungiem un dāmām rīkot vienā posmā Upesciemā.

"Prieks, ka "Garkalnes kauss" atgriežas Latvijas kausa kalendārā. Kopš 2005. gada rīkojam šīs sacensības, kas allaž pulcējušas kuplu dalībnieku sastāvu. Ceram arī šogad pulcēt vairāk nekā 150 regbistu, kas visas dienas garumā priecēs līdzjutējus un cīnīsies par uzvarām," saka turnīra namatēvs Juris Silovs. "Pateicība Garkalnes novada domei, kas katru gadu palīdz nodrošināt dalībniekiem lieliskus apstākļus un sarūpē balvas. "Garkalnes kauss" ir viens no tradīcijām bagātākajiem turnīriem, neņemot vērā nacionālos čempionātus, un ceram šogad celt kvalitātes latiņu vēl augstāk."

"Man liels prieks, ka regbijs atgriezies pēc Covid-19 krīzes. Ievērojot visas sanitārās prasības, jūnija beigās Upesciemā uzņēmām Baltijas TOP līgas spēli starp abām Latvijas spēcīgākajām komandām "Miesnieki" un "Garkalne/Livonia", kas pulcēja negaidīti lielu līdzjutēju skaitu. Ceram, ka arī šajā nedēļas nogalē līdzjutēji izvēlēsies atpūtu Upesciemā un kuplā pulkā atbalstīs savas komandas," piebilst Silovs.

Šobrīd vēl turpinās pieteikšanās "Garkalnes kausam 2020", kas būs arī Latvijas kausa izcīņa regbijā-7. Prognozējams, ka sacensības varētu pulcēt desmit vīru komandas un piecas dāmu vienības. Sacensību sākums svētdien, 12. jūlijā, pulksten 10:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!