Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tikai vienu piezemējumu un piecus precīzus soda sitienus no Eiropas čempionāta U20 komandām, kas risinājās Brno (Čehija) mājās atvedīs Latvijas jauniešu izlase.

Lieki piebilst, ka visās trijās spēlē latvieši zaudēja ar pamatīgu punktu starpību, paliekot pēdējā, sestajā vietā. Starta mačā tika atzīts laukuma saimnieku čehu pārākums ar 6:46, otrajā spēlē piedzīvots pamatīgs zaudējums Šveicei ar 6:79, visbeidzot spēlē par piekto vietu ar 8:59 atzīts arī Moldovas pārākums.

Mačā pret Čehiju divus soda sitienus precīzi izpildīja komandas kapteinis Juris Iesalnieks. Par vērtīgāko spēlētāju mačā galvenais treneris Kristaps Staņa gan nosauca Eināru Maskalānu, kurš ieguldīja daudz darba un pildīja noteikto uzdevumu. Savukārt pret Šveici divreiz precīzs bija Aldis Ivanovs, kurš kopā ar savu komandas biedru Robertu Kaķi no "LMT/Eži" vienības tika atzīts par labākajiem spēlētājiem. Toties pret Moldovu sodu iesita Iesalnieks, bet vienīgo piezemējumu pēdējās sekundēs izdarīja Roberts Bondarenko, kuru Staņa nosauca par vērtīgāko spēlētāju komandā ne tikai šajā spēlē, bet visā turnīrā kopā. Atzinību no trenera izpelnījās arī Georgijs Kirilovs - komandas jaunākais spēlētājs.

Latvijas U20 izlase Eiropas čempionātā atkārtoja pagājušā gada sesto vietu, kad spēlē par piekto vietu arī piedzīvoja zaudējumu pret Moldovu ar 3:50, taču tas notika astoņu komandu konkurencē. Pēdējo reizi kādas valsts vienaudžu izlasi - Somiju Latvija uzvarēja 2011. gadā. Pagājušajā gadā Latvija uzvarēja sastādīto komandu no dažādu valstu spēlētājiem "Rugby Europe Barbarians", bet pēdējās 11 spēles pret valstu izlasēm ir zaudējusi: pa trim reizēm Luksemburgai un Moldovai, pa reizei Polijai, Ukrainai, Ungārijai, Čehijai un Šveicei.

"Šī ir vienīgā iespēja, kur braukt mūsu šā vecuma spēlētājiem sacensties ar vienaudžiem no citām valstīm un mācīties. Diemžēl citur mums nav iespēju to darīt. Ir vairāki spēlētāji, kuri no šīs komandas atgriezīsies savos klubos un noteikti būs spēcīgāki noslēguma spēlēs Latvijas pieaugušo čempionātā," secinājumā saka Staņa.

Latvijas U20 izlase 2015. gada Eiropas čempionātā. Ilja Udincevs (RK "Jūrmala"), Helvijs Vičivskis (RK "Vikingi"), Vladislavs Šagins ("Rovigo Delta", Itālija), Toms Zirnis (RK "Fēnikss"), Mārtiņš Boževnieks (RK "Miesnieki"), Roberts Bondarenko (RK "Mītava"), Renārs Beķeris ("LMT/Eži"), Roberts Kaķis ("LMT/Eži"), Aigars Šilo (RK "Miesnieki"), Juris Iesalnieks (RK "Miesnieki"), Renalds Vēbergs ("LMT/Eži"), Roberts Kunutis (Eleja), Kristers Spalva (RK "Miesnieki"), Kārlis Avots (Eleja) Aleksejs Maslakovičs (RK "Jūrmala"), Daniels Šmits (RK "Jūrmala"), Jānis Karņevskis (RK "Miesnieki"), Andrejs Sproģis ("TFS Bulduri"), Georgijs Kirilovs ("TFS Bulduri"), Einārs Maskalāns (RK "Miesnieki"), Ditrihs Gailis (RK "Jūrmala"), Aldis Ivanovs ("LMT/Eži"), Kristiāns Apriķis (RK "Miesnieki"), menedžeris: Oļegs Voroņins, galvenais treneris: Kristaps Staņa treneris: Andris Andersons, ārsts: Uģis Kreitenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!