Foto: F64
Latvijas Regbija federācija (LRF) jau ilgāku laiku nespēj nostāties uz droša ceļa. Tomēr pēdējā laika notikumi tēmē uz jaunu antirekordu Latvijas sporta vēstures grāmatās – biedrībai ir prezidents, bet "karalis ir kails", jo neizdodas atrast sabiedrotos darbam valdē.

Pirmssvētku kongresā 22. jūnijā LRF prezidents Aivars Pilenieks nāca klajā ar negaidītu paziņojumu – Uzņēmu reģistrs neapstiprinot vēlēšanu kongresa dokumentus. Ja ņem vērā nesen pieņemtos statūtus, tad teorētiski šobrīd LRF būtu rīcībnespējīga.

Pēdējo gadu peripetijas, iekšējie kašķi un naidnieku meklēšana smagi ietekmējuši pašu regbiju kā sporta veidu. Regbija-7 izlase trenējas nolaistā laukumā nepilnā sastāvā, daži līderi atsakās spēlēt tādā bardakā un vairāk laika velta savai ģimenei (kas ir loģisks solis), "septītnieka" izlase vienā no sabraukumiem neizdara nevienu piezemējumu, vietējā čempionātā "septītniekā" spēlē dažas komandas, regbija spēlē laukumā dodas gandrīz 70 gadus vecs regbists, komanda uzvar savus sāncenšus ar vairāk nekā 100 punktu starpību, atceltas Latvijas čempionāta Attīstības līgas spēles – tas ir tikai pēdējo divu mēnešu "panākumu" uzskaitījums, nerunājot par tiesvedībām, kongresiem un nelicencētiem izlašu treneriem iepriekšējā sezonā. Turklāt šie ir tikai zināmie fakti. Bail iedomāties, ko vēl regbija sabiedrība nezina…Vispār loģiski būtu, ja sekotu kāda reakcija no valsts sporta organizācijām. Manuprāt, pat ar zināmu ultimātu. Lai beidzas haoss. Tā dzīvot nedrīkst!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!