Foto: Ģirts Kehris
"Livonia" svētdien svinēja uzvaru Baltijas regbija-15 "Top" līgas pirmajā spēlē, kamēr "Miesnieki" sāka sacensības ar neveiksmi.

"Miesnieki" izbraukuma spēlē ar rezultātu 15:41 (5:22) piekāpās Lietuvas komandai "Vairas-Kalvis-Jupoja".

Savukārt "Livonia" aizvadīja maču savā laukumā, kurā ar rezultātu 43:23 (18:6) izcīnīja panākumu pār Lietuvas komandu "VRA-Tomosta".

"Livonia" izdevās izvirzīties vadībā mačā sākumā ar 5:0. Puslaika turpinājumā pretiniekiem izdevās samazināt deficītu (3:5), taču līdz pārtraukumam "Livonia" palielināja savu pārsvaru līdz 12 punktiem.

Otro puslaiku Latvijas komanda sāka ar vēl pieciem punktiem (23:6). Lietuvieši atbildēja ar tādu pašu gājienu, taču tam sekoja vēl lielāks "Livonia" pārsvars (36:11), ko izdevās nosargāt līdz mača izskaņai.

Pēc viena apļa pamatturnīra, kurā sacenšas divas Latvijas un sešas Lietuvas vienības ("Vairas-Kalvis-Jupoja", "Ažuolas", "VRA-Tomosta", "Šiauliai", "Baltrex-Šiauliai", "Geležinis Vilkas"), tiks aizvadīti pusfināli, kuros labākās četras komandas turpinās cīņas par medaļām, bet pārējās četras vienības spēkosies par piekto vietu.

Pamatturnīrs tiks noslēgts 25.septembrī, no 1. līdz 8.oktobrim tik aizvadītas pusfināla cīņas, bet 22.oktobrī tiks noskaidrota čempionvienība.

Iepriekšējā sezonā "Garkalne"/"Livonia" nodrošināja cīņas par bronzu, taču traumu dēļ neaizvadīja mačus.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Top" līgu un "Garkalne/Livonia" piedāvāja "Garkalne/Livonia" un "VRA-Tomosta" spēles video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!