Foto: stock.xchng
Otrdien, 19. jūnijā, "Riga Open" jauniešu tenisa turnīrā tika izspēlēta lielākā daļa pirmās kārtas spēļu. 15 Latvijas tenisisti kvalificējās otrajai kārtai, 23 spēlētāji piedzīvoja neveiksmes, sešiem jauniešiem spēles tika pārceltas uz vēlāku laiku. U18 vecuma grupā ceturtdaļfinālā pirmie iekļuva Arkādijs Slobodkins un Luīze Līva Strīķe.

U12 vecuma grupā zēniem otrajā kārtā iekļuva pieci no deviņiem Latvijas tenisistiem. Mārtiņš Rocēns, Teodors Pukše, Roberts Jaričevskis, Daņiils Batmanovs un Patriks Pušmucāns savus sāncenšus pārspēja divos setos. Neveicās Aleksandram Fjodorovam, kurš pirmajā setā pārspēja pretinieku no Igaunijas ar 6-0, taču nākamajā setā zaudēja ar identisku rezultātu un izšķirošajā spēles daļā nespēja atspēlēties.

Meiteņu sacensībās 16 labāko spēlētāju vidū iekļuva trīs no piecām Latvijas spēlētājām. Denīza Marcinkēviča un Daniela Vismane divos setos apspēlēja sāncenses no Igaunijas un Baltkrievijas, bet Marijai Isahanovai bija nepieciešami trīs seti, lai salauztu polietes Aņas Hertelas pretestību. Kopā šajā vecuma grupā sacensības turpina astoņi Latvijas tenisisti.

U14 vecuma grupā zēniem pirmās kārtas barjeru pārvarēja Gustavs Lukstiņš, kurš spraigā trīs setu spēlē tika galā ar Austrālijas pārstāvi Alekseju Popirinu. Andra Gudiņa spēle pret Polijas spēlētāju Vrešinski tika pārcelta uz otrdienas vakaru, bet Maksims Nesins un Roberts Grīnvalds piedzīvoja zaudējumus. Meiteņu sacensībās Rebeka Mertena, Gundega Pastore un Kristīna Carenoka atzina Krievijas tenisistu pārākumu, savukārt Edīte Mitrēvica un Krista Savicka kortos devās otrdienas pievakarē. Pagaidām vietu otrajā kārtā nodrošinājis viens Latvijas tenisists.

U16 vecuma grupā zēniem Kirils Kuzņecovs tālāk tika bez cīņas. Zaudējumus jau pirmajā kārtā piedzīvoja Daniels Petrovs, Ņikita Ribakovs, Krišs Cērpiņš un Mikus Losbergs. Pirmajās spēlēs uzvaras svinēja Krista Cērpiņa un Anna Annija Veinšteina, bet pārējām meitenēm nācās samierināties ar zaudējumiem. Šajā vecuma grupā otrajā kārtā spēlēs vismaz trīs Latvijas pārstāvji.

U18 vecuma grupā zēniem turnīru pārliecinoši sāka ar pirmo numuru izliktais Arkādijs Slobodkins, divos setos pārspējot lietuvieti Almantu Ozeli, savukārt otrajā kārtā tika apspēlēts Austrijas tenisists Fabians Grūbers. Nākamais kaimiņvalstu duelis ar Ulža Gaismiņa līdzdalību tika pārcelts uz otrdienas vakaru.

Meiteņu turnīrs startēja ar Madaras Straumes un Luīzes Līvas Strīķes uzvarām, turklāt ar "wild-card" startējošā Strīķe panākumu sēriju turpināja otrajā kārtā, no cīņas liekot izstāties Krievijas tenisistei Annai Pribilovai. Zaudējumus piedzīvoja Ariadna Bļinova, Anna Marija Zīdere un Anita Ance Detlava, bet Katrīnai Andržejevskai nācās gaidīt. Šajā grupā otrajā kārtā pagaidām iekļuvuši trīs Latvijas jaunieši.

Trešdien, 20. jūnijā, turpināsies pirmās kārtas izspēle dubultspēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!