Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Planētas tenisa pirmā rakete serbs Novaks Džokovičs, kuram bija piešķirts medicīniskais izņēmums, lai varētu piedalīties Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā, pirms mēneša ir inficējies ar Covid-19 vīrusu, paziņoja viņa advokāti, kuri apstrīd sportista nepielaišanu Austrālijas atklātajam čempionātam.

Tiesas dokumentos, kas tika publicēti sestdien, norādīts, ka Serbijas tenisistam pozitīvs Covid-19 tests tika fiksēts 16.decembrī, taču pēdējās 72 stundās viņam nav bijis nekādu elpceļu slimības simptomu.

Jau ziņots, ka Džokovičs, kurš bija saņēmis medicīnisko izņēmumu, lai varētu piedalīties Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā un trešdien ieradās Melburnā, kopš ceturtdienas pēc vīzas anulēšanas atrodas imigrācijas iestādē Melburnā.

Serbs pieņemtajam lēmumam nepiekrita, un pirmdien notiks tiesa, kurā Serbijas tenisista gadījums tiks izskatīts vēlreiz, un tiks noskaidrots, vai viņam tiks atļauta dalība "Australian Open" turnīrā.

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

Melburnā jau ir ieradies Nadals, lai pēc inficēšanās ar Covid-19 varētu pienācīgi sagatavoties gaidāmajai sezonai un turnīram.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies no 17. līdz 30.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!