Foto: EPA/LETA

Šī brīža ATP vienspēļu ranga līderis spānis Rafaels Nadals ir visu laiku labākais tenisists pasaulē, uzskata ASV tenisa leģenda Andrē Agasi.

Agasi, kurš savas karjeras laikā izcīnīja astoņas uzvaras "Grand Slam" turnīros - pa vienam titulam Francijā un Vimbldonā, divreiz ASV atklātajā čempionātā, kā arī četras reizes Austrālijas atklātajā čempionātā -, atzinis, ka, viņaprāt, Spānijas pirmā rakete Nadals ir visu laiku labākais tenisists sporta vēsturē.

"Uzskatu, ka Nadals ir labākais, bet Federers ir otrs visu laiku labākais tenisists," medijiem Singapūrā skaidroja šobrīd 44 gadus vecais Agasi.

Spānis šajā gadā izcīnījis divus titulus, bet šobrīd notiekošajā Madrides "Masters 1000" sērijas turnīrā mēģina tikt arī pie trešās trofejas.

"Nadalam pēdējos gados vajadzēja cīnīties ar serbu Novāku Džokoviču, britu Endiju Mareju un Federeru, kad pretinieki bija labākajā formā karjerā," piebilda amerikānis.

Nadals, kurš tenisu sāka spēlēt četru gadu vecumā, savas karjeras laikā ieguvis 13 "Grand Slam" titulus.

"Nadals ir triumfējis neskaitāmās sacensībās, gandrīz visās iespējamās, izņemot Austrālijas atklāto tenisa turnīru. Tas ir neiedomājami, ko viņš ir sasniedzis. Turklāt tas viss ir noticis Federera labākajos karjeras gados," piebilda Agasi, kurš 1999.gadā kļuva par pirmo tenisistu vēsturē, kas izcīnījis titulus uz trīs dažādiem segumiem - zāles, māla un cietā seguma.

Kopumā Agasi savas karjeras laikā izcīnīja 870 uzvaras un piedzīvoja tikai 274 zaudējumus. Agasi izcīnīja 60 dažādus titulus.

Agasi savu profesionāļa karjeru sāka 16 gadu vecumā 1986.gadā. Tajā pašā gadā Agasi izcīnīja arī pirmo ATP titulu.

Profesionālā tenisista karjeru Agasi beidza 2006.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!