Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas tenisists Daniels Altmaiers sestdien Francijas atklātā čempionāta trešajā kārtā negaidīti uzvarēja itāli Mateo Beretīni, kamēr astotdaļfinālu pārliecinoši sasniedza arī ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs.

Iepriekš kvalifikāciju pārvarējušais Altmaiers (ATP 186.) trešajā kārtā ar 6-2, 7-6 (7:5), 6-4 uzvarēja ranga astoto numuru Beretīni, kuram Parīzē bija piešķirts septītais numurs.

Zīmīgi, ka Vācijas tenisistam šis ir pirmais "Grand Slam" raudzes turnīrs karjerā.

"Vienmēr ticēju, ka varu būt šeit. Varu demonstrēt labu sniegumu un uzvarēt šos puišus," pārliecināts par sevi pēc karjeras lielākās uzvaras bija vācietis. "Ar komandu smagi strādājām, lai šādos mačos es justos labi un spētu demonstrēt stabilu sniegumu."

Astotdaļfinālā Almaieram būs jāspēkojas ar spāni Pavlo Kareno-Bustu (ATP 18.), kuram piešķirts 17.numurs. Viņš sestdiena ar 6-4, 6-3, 5-7, 6-4 uzvarēja savu tautieti un turnīra desmito numuru Roverto Bautistu-Agutu.

Tāpat astotdaļfinālā būs redzams serbs Džokovičs, kurš ar 6-0, 6-3, 6-2 pārliecinoši uzvarēja kolumbieti Danielu Galanu (ATP 153.), kurš iepriekš pārvarēja kvalifikāciju.

Džokovičs šogad Parīzē vēl nav zaudējis ne seta, bet astotdaļfinālā šo bilanci sabojāt lūkos krievs Karens Hačanovs (ATP 16.), kuram piešķirts 15.numurs. Krievijas tenisists trešajā kārtā ar 6-2, 3-6, 6-4, 6-2 uzvarēja čīlieti Kristiānu Garinu (ATP 19.), kuram bija piešķirts 20.numurs.

Arī Hačanova tautietis Andrejs Rubļevs (12.) sasniedza astotdaļfinālu. Ar 13.numuru izliktais tenisists ar 6-3, 6-2, 6-3 uzvarēja Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas Republikas (118.).

Rubļevs astotdaļfinālā tiksies ar ungāru Mārtonu Fučoviču (63.). Ungārijas tenisists trešajā kārtā ar 7-5, 6-1, 6-3 izrādījās pārāks pār Tiagu Monteiru no Brazīlijas (84.).

Savukārt grieķim Stefanam Cicipam (6.) un Grigoram Dimitrovam no Bulgārijas (20.) sestdien nenācās aizvadīt pilnvērtīgas cīņas, jo viņu pretinieki izstājās no cīņas.

Turnīra piektā rakete Cicips ar 6-1, 6-2, 3-1 jau bija tuvu, lai uzvarētu Aljazu Bedenu no Slovēnijas (56.), taču viņa pretinieks izstājās no turpmākās cīņas.

Astotdaļfinālā Cicips spēkosies ar sacensību 18.numuru Dimitrovu, kurš ar 6-1, 6-3 bija vadībā pret spāni Roverto Karbaljesu-Baenu (101.), bet viņš pēc otrā seta nolēma izstāties no Francijas atklātā čempionāta.

Jau ziņots, ka piektdien astotdaļfinālu sasniedza arī māla karalis no Spānijas Rafaels Nadals, austrietis Dominiks Tīms, kuru dēvē par māla princi, kā arī labi zināmais vācietis Aleksandrs Zverevs.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības. Šogad turnīrā nepiedalās ranga ceturtais numurs Rodžers Federers no Šveices.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!