Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikāņu tenisiste Medisona Brengla iesūdzējusi tiesā Profesionālo Sieviešu tenisa asociāciju (WTA) un Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) par nodarīto kaitējumu viņas veselībai dopinga pārbaudēs, ziņo aģentūra "Reuters".

28 gadus vecā sportiste, kura jaunākajā WTA rangā atrodas 83. pozīcijā, cieš no retas slimības, kas saistīta ar medicīnisko adatu ievadīšanu. Viņa apgalvo, ka asins analīžu ņemšana viņai esot radījusi savainojumu, kas izraisījis ilgstošas problēmas.

"Es to izdarīju, lai piespiestu cilvēkus, kas kontrolē manu iemīļoto sporta veidu, saprast, ka spēlētāji nav prece un pret viņiem jāizturas ar cieņu," saka Brengla. "Nav iespējams paciest ierēdņu neierobežoto varu, kuras dēļ sportisti tiek pakļauti rupjai attieksmei. Sportistiem ir jābūt balsstiesībām, kad runa ir par veselību un drošību."

"Tenisa pārstāvji ignorēja viņas pierādījumus par profesionāli diagnosticētu slimību un atteicās piemērot alternatīvu testēšanas veidu vai medicīnisku palīdzību, tā vietā Breglai tika veikta tāda pārbaude, kuras dēļ viņa bija spiesta izstāties no turnīriem, un tagad tas novedis līdz pastāvīgam pietūkumam un novājinājis roku, ar kuru viņa servē," teikts pirmdien izplatītajā tenisistes advokāta Pītera Ginsberga paziņojumā.

Tenisiste no abām organizācijām pieprasa sāpju naudu 10 miljonu dolāru apmērā. Lieta iesniegta Floridas tiesā.

2016. gada novembrī Brenglai tika konstatēta reta saslimšana, kas zināma kā pirmā tipa komplekss vietēju sāpju sindroms, ko konkrēti viņai izraisa injekcijas un medicīniskas adatas.

Brenglas lielākais līdzšinējais panākums ir uzvara pār Serēnu Viljamsu pērn Oklendā, bet turnīra turpinājumā viņa piekāpās Latvijas pārstāvei Jeļenai Ostapeko. Personiskais WTA ranga rekords Brenglai ir 35. vieta 2015. gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!