Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura Austrālijas atklātajā tenisa turnīrā aizkļuva līdz astotdaļfinālam, WTA vienspēļu rangā sasniegusi jaunu rekordu – 36. vietu, kas ir par 10 pozīcijām augstāka nekā iepriekš.

Iepriekšējā publicētajā tabulā Latvijas tenisiste atradās 46. pozīcijā, bet viņas līdzšinējais augstākais sasniegums bija 45. vieta WTA rangā.

Atgādinām, ka "Australian Open" Anastasija Sevastova aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kurā piekāpās pasaules pirmajai raketei Karolīnai Vozņacki.

Neskatoties izstāšanos no "Australian Open" jau pusfinālā, Vozņacki saglabājusi pirmo vietu rangu tabulā, bet uz otro, pateicoties uzvarai Austrālijā, pacēlusies beļģiete Kima Klijstersa, kura iepriekšējā sarakstā bija trešā.

Uz trešo vietu noslīdējusi krieviete Vera Zvonareva, no septītās uz ceturto pozīciju pacēlusies itāliete Frančeska Skjavone. Par četrām pozīcijām savu situāciju uzlabojusi arī šāgada Austrālijas atklātā čempionāta fināliste, ķīniete Na Li, kura no 11. pozīcijas pacēlusies uz septīto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!