Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV tenisists Džons Isners un DĀR sportists Kevins Andersons piektdien aizvadīja otru ilgāko spēli mūsdienu tenisa vēsturē "Grand Slam" turnīros.

Vimbldonas čempionāta pusfinālā sešu stundu un 35 minūšu ilgajā duelī Andersons uzvarēja ar 7-6 (8:6), 6-7 (5:7), 6-7 (9:11), 6-4, 26-24.

Tā ir otra ilgākā spēle "Grand Slam" turnīros un Vimbldonā, trešā ilgākā spēle vispār tenisā un visilgākā spēle tik nozīmīgā kārtā "Grand Slam" turnīros. Isners un Andersons tikai par divām minūtēm pārspēja Fabrīsa Santoro un Arno Klemāna dueli 2004. gada "French Open" pirmajā kārtā, kas ilga sešas stundas un 33 minūtes.

Tomēr Andersona un Isnera mačs ieies tenisa vēstures grāmatās kā ilgākais "Grand Slam" turnīru vienas dienas mačs. Ilgāko maču rekordisti ir Isners un Nikolā Maū, kuri pirms astoņiem gadiem Vimbldonā trīs dienās kopā laukumā pavadīja 11 stundas un piecas minūtes, bet Isners pēdējā setā uzvarēja ar 70-68. Savukārt otrajā vietā ilgāko maču sarakstā ir argentīnieša Leonardo Majera un brazīlieša Žao Souzas duelis Deivisa kausā – 2015. gadā piecu setu maču viņi spēlēja sešas stundas un 43 minūtes.

Rekordmačs zināmā mērā aizēnoja Andersona panākumu, jo viņš ir pirmais DĀR sportists mūsdienu tenisa vēsturē, kurš sasniedz Vimbldonas finālu. Pirms tam 1921. gadā Vimbldonas finālā spēlēja Braians Nortons, piekāpjpoties amerikānim Bilam Tildenam.

Pirmajos divos setos tenisistiem tā arī neizdevās paņemt pretinieka serves, mačā dominējot spēcīgajām servēm. Trešajā setā Andersons bija tuvu uzvarai, bet pēc pretinieka serves geima uzvaras zaudēja savu serves geimu, pēc tam piekāpjoties arī "tie break" izspēlē. Ceturtajā setā sākumā tenisisti apmainījās breikiem, bet DĀR tenisistam uzvaru setā deva breiks devītajā geimā.

Izšķirošajā setā Andersons sešas reizes bija tuvu pretinieka serves laušanai, bet vienīgo reizi tas izdevās 49. geimā, kad izmantoja otro no trīskāršās breikbumbas. Pēc tam DĀR tenisists uzvarēja serves geimu, triumfējot maratona mačā.

Tagad finālā Andersons tiksies ar Novāku Džokoviču vai Rafaelu Nadalu, kuru spēle piektdien netika pabeigta. Pasaules tenisa zvaigznes maču iesāka vakarpusē pēc Andersona un Isnera maratonmača, paspēja aizvadīt trīs setus, kad mačs tumsas dēļ tika pārtraukts. Tobrīd ar 6-4, 3-6, 7-6 (11:9) vadībā bija Džokovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!