Foto: EPA/LETA
Trešdien kļuva zināmi izsēto tenisistu numuri Vimbldonas turnīrā kā sieviešu, tā vīriešu konkurencē, un pirmie numuru ir tikuši attiecīgo pasaules rangu līderiem, dānietei Karolīnai Vozņacki un spānim Rafaelam Nadalam.

Neskatoties uz to, ka Vimbldonas turnīrs ir vienīgās "Grand Slam" sērijas sacensības, kurās izsēto sarakstu veido nevis pēc ATP un WTA rangu saraksta, bet pēc sportistu snieguma zāles seguma turnīros, šogad pasaules pirmās raketes ir tikušas pie pirmajiem numuriem arī Vimbldonā.

Pirmie trīs numuri WTA rangā – Karolīna Vozņacki, Kima Klijstersa un Vera Zvonareva – ir tikušas pie tādiem pat izsētajiem numuriem, bet ar astoto numuru Vimbldonā startēs pērnā gada uzvarētāja Serēna Viljamsa, kura rangā atrodas tikai 26. pozīcijā. Viņa šonedēļ pārtraukuma īstburnā piedalās pirmajā turnīrā pēc gandrīz gadu ilga pārtraukuma, kas bija saistīts ar veselības problēmām.

Vīriešu konkurencē ir līdzīgi, arī tur pirmie numuri ir tikuši ATP ranga līderiem – Rafaelam Nadalam, Novākam Džokovičam un Rodžeram Federeram.

Vimbldonas atklātais tenisa čempionāts sākas 20.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!