Foto: AFP/Scanpix

Deivisa kausa izcīņas fināla dubultspēlē sestdien Argentīnas pārstāvji prata uzvarēt Spānijas tenisistus, tādējādi samazinot savu pretinieku pārsvaru izšķirošajā duelī.

Aizvadītajā mačā Davids Nalvandjans un Eduardo Švanks ar rezultātu 6-4, 6-2, 6-3 uzvarēja Felisiano Lopesu un Fernando Verdasko.

Rezultāts līdz ar to kļuvis 2-1 Spānijas izlases labā.

Jau ziņots, ka piektdien notikušajās vienspēlēs spānis Davids Ferrers ar rezultātu 6-2, 6-7 (2:7), 3-6, 6-4, 6-3 smagā cīņā pārspēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro, bet ATP pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas ar 6-1, 6-1, 6-2 pārliecinoši apspēlēja Huano Monako.

Dueļa iznākums līdz ar to izšķirsies svētdienas vienspēlēs, kurās piektdienas maču pretiniekiem paredzēts mainīties vietām.

Interesanti, ka dubultspēles laikā cīņas notikuma vieta bija jāpamet Nadalam un Ferreram, kuriem bija jāiziet dopinga kontrole, bet ceturtdien Argentīnas komanda agrā rīta stundā pārsteigta ar dopinga kontroles cilvēkiem savos viesnīcas numuriņos.

Abu komandu pārstāvjus šāda dopinga uzraugu rīcība saniknojusi.

Spānija ar Argentīnu Deivisa kausa finālā tiekas otro reizi vēsturē. 2008.gadā Argentīnā spāņi izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3-1.

Spānijas izlase Deivisa kausa izcīņā triumfējusi piecas reizes, bet Argentīnas tenisistiem tas vēl ne reizi nav izdevies.

Arī 2004.gadā Deivisa kausa fināls, kad Spānija tikās ar ASV, tika rīkots Seviljā. Toreiz spāņi uzvarēja ar 3-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!