Foto: Reuters/Scanpix
Par Deivisa kausa izcīņas finālistēm svētdien kļuva Argentīnas un Spānijas tenisa izlases.

Spānijas un Francijas komandu pusfināla duelī, kas norisinājās Kordovā, Spānijā, pirms svētdien paredzētajām cīņām rezultāts bija 2-1 mājinieku komandas labā. Svētdienas pirmajā mačā pasaules ranga līderis Rafaels Nadals ar 6-0, 6-2, 6-4 pārliecinoši uzvarēja Žo Vilfrīdu Tsongu, izvirzot Spāniju vadībā ar 3-1 un nodrošinot savai komandai uzvaru pusfināla duelī.

Vēlāk notikušajā piektajā spēlē, kas kopējo rezultātu vairs neietekmēja, Fernando Verdasko ar 6-2, 6-1 pārspēja Rišāru Gaskē. Līdz ar to pusfināls beidzās ar Spānijas uzvaru ar rezultātu 4-1.

Iepriekšējās cīņas Spānijas un Francijas tenisisti aizvadīja piektdien un sestdien.

Vispirms Davids Ferrers ar 6-1, 6-4, 6-1 uzvarēja Žilu Simonu, bet Nadals ar 6-3, 6-0, 6-1 pārspēja Gaskē, Spānijas izlasei pēc pirmās dienas izvirzoties vadībā ar 2-0.

Cerības uz atspēlēšanos Francijas tenisisti saglabāja sestdien, kad dubultspēlē Tsonga/Mišels Lodrā ar 6-1, 6-2, 6-0 uzvarēja Felisiano Lopesu/Verdasko.

Arī Argentīnas un pagājušā gada čempionu Serbijas duelī, kas notika Belgradā, cīņas ritēja pēc līdzīga scenārija. Vispirms Davids Nalvandjans ar 6-4, 4-6, 6-2, 6-3 uzvarēja Viktoru Troicki, bet vēlāk Huans Martins del Potro ar 7-5, 6-3, 6-4 pārspēja Janko Tipsareviču, izvirzot Argentīnu vadībā ar 2-0. Savukārt sestdien notikušajā dubultspēlē panākumu svinēja serbi, kad Nenads Zimonjičs/Troickis ar 7-6 (7:4), 6-4, 6-2 uzvarēja Huanu Ignasio Čelu/Huanu Monako.

Savukārt svētdienas pirmajā spēlē cīņā iesaistījās pasaules ranga līderis Novāks Džokovičs, taču savainojuma dēļ viņš nebija spējīgs pabeigt maču ar del Potro, tādējādi atvēlot uzvaru Argentīnai.

Līdz Džokoviča izvēlei par izstāšanos no mača vadībā ar 7-6 (7:5), 3-0 atradās del Potro.

Arī piektā pusfināla spēle netika aizvadīta līdz galam, jo Monako pēc zaudēta pirmā seta Tipsarevičam ar 2-6 no tālākas cīņas izstājās. Līdz ar to šajā pusfinālā ar 3-2 uzvarēja Argentīna.

Fināls norisināsies decembrī Spānijā.

Spānijas izlase Deivisa kausa izcīņā triumfējusi piecas reizes, bet Argentīnas tenisistiem tas vēl ne reizi nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!