Foto: AFP/Scanpix

Prestižā Romas tenisa turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā vīriešu sacensībās ceturtdien zaudējumu cieta viens no favorītiem Staņislass Vavrinka no Šveices, bet sieviešu turnīrā savu pirmo neveiksmi māla sezonā piedzīvoja krieviete Marija Šarapova.

"Masters 1000" sērijas vīriešu sacensībās Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Vavrinka trīs setos ar 5-7, 6-2, 6-3 kapitulēja vācieša Tomija Hāsa priekšā.

Zīmīgi, ka 36 gadus vecais Hāss šobrīd ir vecākais dalībnieks turnīrā un šajā turnīrā līdz finālam spējis aizkļūt vēl pirms 12 gadiem, kad piekāpās Andrē Agasi.

ATP vienspēļu rangā Vavrinka šobrīd ir trešais, savukārt pozīciju zemāk ir Federers, tikmēr Hāss ieņem 15.vietu, par divām pozīcijām apsteidzot Latvijas labāko tenisistu Ernestu Gulbi.

Jau vēstīts, trešdien dalību turnīrā pārtrauca arī cits Šveices tenisists Rodžers Federers, kurš visai negaidīti otrajā kārtā ar 6-1, 3-6, 6-7 (6:8) zaudēja Francijas sportistam Žeremī Šardī, kurš ATP rangā ieņem 47.vietu.

Kā zināms, Gulbis Romas turnīra astotdaļfinālā ceturtdien vakarā spēkosies ar Davidu Ferreru no Spānijas.

Tikmēr WTA "Premier" sērijas sacensībās dāmām Šarapova ar 1-6, 4-6 atzina serbietes Anas Ivanovičas pārākumu. Krieviete bija triumfējusi iepriekšējos divos turnīros Štutgartē un Madridē, izcīnot 12 uzvaras pēc kārtas.

Šarapova bija uzvarējusi iepriekšējās septiņās abu tenisistu savstarpējās spēlēs.

2011. un 2012.gada Romas turnīra čempione Šarapova pašlaik WTA rangā atrodas septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!