Foto: AFP/Scanpix

Tenisa Profesionāļu asociācija (ATP) atlaidusi 2019. gada Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu fināla paaugstinājuma tiesnesi Damianu Steineru par interviju sniegšanu savā dzimtajā Argentīnā bez ATP piešķirtas atļaujas, ziņo BBC.

Šajā finālspēlē triumfēja Serbijas pārstāvis Novāks Džokovičs, kurš ar 7-6 (7:5), 1-6, 7-6 (7:4), 4-6, 13-12 (7:3) turnīra vēsturē ilgākajā finālā pieveica Šveices tenisistu Rodžeru Federeru.

ATP paziņojumā apgalvojusi, ka Steiners, kurš asociācijai nevaicāja pēc atļaujas sniegt intervijas, pārkāpis vairākus tās noteikumus par interviju sniegšanu.

"Liela daļa interviju satura tieši pārkāpa standarta protokolu, kurš paredz, ka tiesnešiem jāatturas no konkrētu incidentu vai spēļu, spēlētāju, citu tiesnešu vai noteikumu apspriešanas. Tas paredzēts, lai tiesneši vienmēr saglabātu objektivitāti," ATP skaidroja medijam "New York Times".

44 gadus vecais tiesnesis intervijās apsprieda vairākas spēles, kā arī debatēja, vai maču laikā aizliegt tenisistiem izmantot dvieļus.

Steiners, kurš darbu kā tenisa tiesnesis uzsāka 1994. gadā, no sava galvenās darba vietas tika atlaists 15. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!