Foto: AP/Scanpix/LETA

Pasaules vadošā tenisiste Ešlija Bārtija (WTA 1.) trešdien arī otrajā Austrālijas atklātā tenisa čempionāta spēlē perfekti aizvadīja savas serves geimus, sasniedzot čempionāta trešo kārtu.

25 gadus vecā austrāliete ar rezultātu 6-1, 6-1 pārspēja Itālijas tenisisti Lūciju Bronceti (WTA 142.). Spēle noslēdzās vien pēc 52 minūtēm, Bārtijai gandrīz atkārtojot pirmajā kārtā paveikto, kad viņa ukrainieti Ļesju Curenko pieveica 54 minūšu laikā.

Austrāliete varētu kļūt par pirmo mājinieci, kura triumfējusi šajā čempionātā kopš 1978. gada. Bārtija izteicās, ka cenšas izvairīties no inficēšanās ar Covid-19, kas pēdējās dienās aizvien vairāk skāris Melburnas iedzīvotājus, raksta medijs BBC.

"Mēs atnākam uz treniņu un darām to, kas nepieciešams. Citādā ziņā man pietiek ar labu grāmatu un kafiju," par laika pavadīšanu izteicās sportiste.

Savukārt pagājušā gada čempione Naomi Osaka (WTA 14.) pirmo setu uzvarēja 20 minūšu laikā, tomēr izjuta zināmu pretestību otrajā setā, amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 54.) pieveicot ar 6-0, 6-4.

Vēl sarežģītāku spēli nācās aizvadīt ukrainietei Eļinai Svitoļinai (WTA 17.), kura ar rezultātu 6-3, 5-7, 5-1 pirms spēles pārtraukšanas atradās vadībā pret Francijas pārstāvi Armoni Tanu (WTA 107.).

Tana savainoja kreisās kājas ikru un bija spiesta laukumu pamest ratiņkrēslā. Svitoļina pēc spēles pauda nožēlu par pretinieces likteni. "Nekad, nekad nav patīkami redzēt, kā spēlētāja savainojas," izteicās ukrainiete.

Svitoļina nākamajā kārtā spēlēs pret divkārtējo "Australian Open" čempioni Viktoriju Azarenku (WTA 25.), kura ar rezultātu 6-1, 6-2 uzvarēja šveicieti Džilu Taihmani (WTA 34.).

Ziņots, ka čempionāta trešo kārtu trešdien sasniedza arī Jeļena Ostapenko, kura divu stundu ilgā cīņā pieveica amerikānieti Alisoni Riski (WTA 46.). Latvijas tenisiste nākamajā spēlē tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 4.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!