Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā pirmdien, 15. februārī, iekļuva Zemgus Girgensona pātstāvētā NHL kluba Bufalo "Sabres" un NFL kluba Bufalo "Bills" īpašnieku meita Džesika Pegula.

26 gadus vecā Pegula karjerā vienu reizi uzvarējusi WTA sērijas turnīros, bet "Grand Slam" turnīros viņa līdz šim tikai reizi bija sasniegusi trešo kārtu, taču tagad pārvarējusi četras kārtas un pirmo reizi spēlēs ceturtdaļfinālā. WTA rangā viņa šobrīd atrodas 61. vietā, bet pēc "Australian Open" krietni pakāpsies un sasniegs jaunu karjeras rekordu, kas pagaidām ir 55. vieta.

"Australian Open" ceturtās kārtas mačā Pegula ar 6-4 3-6 6-3 pieveica ukrainieti Elinu Svitoļinu, kura turnīrā bija izlikta ar piekto numuru. Pegulai tā bija pirmā uzvara karjerā pār ranga TOP 10 tenisistēm. Pirms mēneša abas tenisistes tikās Abu Dabī turnīrā, un toreiz pirmās kārtas spēlē ukrainiete uzvarēja ar 6-4, 6-3, bet tagad amerikānietei sanāca spožs revanšs.

Nākamajā kārtā Pegula tiksies ar savu tautieti Dženiferu Breidiju, kura izlikta ar 22. numuru. Breidija ceturtās kārtas spēlē divos setos ar 6-1, 7-5 pieveica sacensību 28. numuru Donnu Vekiču.

"Australian Open" ceturtdalfinālu sasniedza arī sacensību galvenā favorīte mājiniece Ešlija Bārtija, kura ar 6-3, 6-4 pārspēja citu amerikānieti Šelbiju Rodžersu. Ceturtdaļfinālā Bārtija spēlēs pret čehieti Karolīnu Muhovu, kura turnīra pirmajā kārtā pieveica Jeļenu Ostapenko. Muhova sacensībās izlikta ar 25. numuru, bet ceturtās kārtas mačā čehiete ar 7-6 (7:5), 7-5 pārspēja beļģieti Elisi Mertensu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!