Foto: AP/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu finālā ceturtdien, 18. februārī, iekļuva japāniete Naomi Osaka un amerikāniete Dženifera Breidija.

Turnīrā ar 22. numuru izsētā Breidija pirmo reizi karjerā sasniegusi "Grand Slam" turnīra finālu. Pusfinālā viņa spraigā nepilnu divu stundu ilgā cīņā ar 6-4, 3-6, 6-4 pieveica sacensību 25. numuru čehieti Karolīnu Muhovu, kura "Australian Open" pirmajā kārtā apspēlēja Jeļenu Ostapenko.

Pirmajā setā Muhova uzdāvināja uzvaru pretiniecei. Desmitajā geimā pie rezultāta 30-40 čehiete pieļāva dubultkļūdu, kas ļāva pirmo setu ar 6-4 uzvarēt Breidijai. Otrajā setā jau pirmajā geimā Muhova lauza pretinieces serves geimu, tad to vēlreiz izdarīja devītajā geimā un uzvarēja setu ar 6-3.

Izšķirošā seta trešajā geimā Breidija lauza pretinieces serves geimu, kas bija izšķirošs brīdis mačā. Desmitajā geimā Breidija neizmantoja dubulto mačbumbu, tad atspēlēja trīs breikbumbas, un beigās ar piekto mačbumbu guva uzvaru geimā, setā un visā spēlē.

Finālā Breidijas pretiniece būs turnīra trešais numurs Osaka, kura pusfinālā ar 6-3, 6-4 pieveica titulēto Serēnu Viljamsu. 2019. gada "Australian Open" čempionei Osakai šis būs otrais fināls Melburnā un ceturtais "Grand Slam" fināls karjerā. Japānas tenisiste līdz šim uzvarējusi visos trijos "Grand Slam" turnīru finālos.

Viljamsa maču iesāka, laužot pretinieces serves geimu un panākot 2-0, bet tad Osaka uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, vēlāk arī uzvarot pirmo setu ar 6-3. Otrajā setā Osaka ātri izvirzījās vadībā ar breiku, bet astotajā geimā Viljamsa lauza pretinieces servi. Jau nākamajā geimā Viljamsa zaudēja savu servi, un mirkli vēlāk Osaka,"sausā" uzvarot serves geimu, nodoršināja sev vietu finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!