Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien, 16. janvārī, Melburnā iekļuva sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - atlases trešajā, izšķirošajā kārtā.

Otrās kārtas mačā Gulbis 110 minūšu laikā ar 6-3, 1-6, 6-2 pieveica argentīnieti Federiko Koriju, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar 15. numuru. Tagad atlases izšķirošajā spēlē Gulbis tiksies ar Indijas tenisistu, 30 gadus veco Prajnešu Gunesvaranu (ATP ranga 122. numurs).

Par iekļūšanu "Australian Open" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Gulbis nopelnījis 16 ATP ranga punktus, kas ļaus viņam pasaules rangā pakāpties no 254. vietas un pietuvoties TOP 200.

Gulbis teicami sāka maču, ātri panākot 3-0. Lai gan vienā no serves geimiem Gulbim bija o-40, viņš spēja atspēlēties, vadību neatdeva un uzvarēja pirmo setu ar 6-3. Otrajā setā sākumā Gulbis lauza pretinieka serves geimu, bet tad argentīnietis uzvarēja sešus geimus pēc kārtas, izlīdzinot cīņas gaitu.

Izšķirošajā setā Gulbis tik svarīgo breiku izdarīja ceturtajā geimā. Pārsvaru Gulbis nosargāja, vēlreiz lauza pretinieka servi astotajā geimā, līdz ar to svinot uzvaru mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!