Foto: Reuters/Scanpix

Šobrīd notiekošajā "Australian Open" tenisa turnīrā sev negatīvu uzmanību ir pievērsuši skaļie un trakulīgie austrāliešu līdzjutēji, kuriem savu devu kritikas veltījis arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis. Šogad austrāliešu fanu rīcība tomēr ir pārāk agresīva un līdzjutēji jau "šauj pāri strīpai", uzskata tenisa žurnālisti.

Cilvēki no tenisa pasaules nav apmierināti ar "Australian Open" skatītāju uzvedību, norādot, ka tā traucē spēlētājiem. Daži pat uzskata, ka skaļos līdzjutējus nevajag pielaist mačiem.

Kaislīgie fani, Austrālijā saukti par "Fanātiķiem" (The Fanatics), ir tikuši izvadīti no spēlēm apsargu pavadībā, saņēmuši kliedzienus savā virzienā no tenisistiem un nosodījumu no tiesnešiem.

Patriotiskie austrālieši uz spēlēm ierodas spilgtos kostīmos un skaļi izdzied dziesmas un saukļus. Tas gan visus nesajūsmina. Ernests Gulbis un krievu tenisists Aleksandrs Kudrjavcevs dusmās vainoja "Fanātiķus" par saviem zaudējumiem pirmajā kārtā.

Latviešu tenisists savas spēles laikā pat skaļi pavēlēja skatītājiem aizvērt mutes. Klātesošie līdzjutēji mača gaitā ar saukļiem atbalstīja vietējo 18 gadus veco talantu Tanasi Kokinaki, kurš Gulbi piecos setos uzvarēja.

Kamēr Gulbis publikai arī pavēlēja "izrādīt cieņu", Kudrjavcevs līdzjutējus nosauca par dzīvniekiem. Krievu tenisists uzskata, ka dubultkļūda, kuras dēļ viņš zaudēja ceturto setu, tika pieļauta, jo skatītāji uzvedās pārāk skaļi viņa servju laikā.

Tikmēr ļoti svarīgā brīdi spēlē starp superzvaigzni Rafaelu Nadalu un 112. pasaules ranga numuru Timu Smičeku viens no līdzjutējiem iekliedzās un piespieda Nadalam kļūdīties. Smičeks gan visai atzīstamā kārtā ieteica izspēli pārspēlēt.

Tribīnēs notiekošais ir sacēlis traci ne tikai sociālajos medijos, bet piespiedis komentētājus, bijušos spēlētājus un pašreizējos spēlētājus apstrīdēt līdzjutēju uzvedību un saukt to par turnīram nepiedienīgu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!