Foto: AFP/Scanpix/LETA

Čehijas tenisiste Karolīna Muhova trešdien ar vēl vienu pārsteidzošu uzvaru iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā.

Ar 25. numuru izliktā Muhova (WTA 27.) ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 1-6, 6-3, 6-2 apturēja planētas pirmo raketi un mājinieku favorīti Ešliju Bārtiju.

Bārtija pirmo setu uzvarēja 24 minūtēs, taču Muhova pēc desmit minūšu medicīniskā pārtraukuma atgriezās ar pavisam citu sparu un uzvarēja nākamajos divos setos.

"Ešlija ļoti labi uzsāka maču, spēlējot tikpat kā bez kļūdām. Bija smagi. Pirmajā setā jutos pazudusi laukumā un man reiba galva. Paņēmu pārtraukumu, kas palīdzēja. Viņi man pārbaudīja asinsspiedienu un atvēsināja mani ar ledu," pēc mača stāstīja Muhova.

24 gadus vecajai Muhovai iepriekšējo reizi labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros bija 2019. gadā Vimbldonā sasniegtais ceturtdaļfināls. Čehiete Melburnā pirmajā kārtā apturēja Latvijas tenisisti Jeļenu Ostapenko, bet turpinājumā uzvarēja arī planētas sesto raketi, savu tautieti Karolīnu Plīškovu.

Pusfinālā viņa spēkosies ar amerikānieti Dženiferu Breidiju (WTA 24.), kura Austrālijā saņēmusi 22. numuru. Breidija ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4-6, 6-2, 6-1 apspēlēja citu ASV tenisisti Džesiku Pegulu (WTA 61.).

Breidija otro reizi karjerā sasniegusi "Grand Slam" turnīra pusfinālu. Šajā fāzē tenisiste spēlēja arī pērnā gada "US Open".

Viņai Austrālijas atklātajā čempionātā iepriekš labākais rezultāts bija 2017. gadā sasniegtā ceturtā kārta, bet Muhova līdzšinējos divos turnīros nebija tikusi tālāk par otro kārtu.

Abas tenisistes tiecas pēc sava otrā WTA titula.

Otrā pusfinālā būs titulētās amerikānietes Serēnas Viljamsas un Japānas tenisistes Naomi Osakas duelis.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz svētdienai. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!