Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā – Austrālijas atklātajā čempionātā – būs izlikta ar 26. numuru, otrdien, 11. janvārī, paziņoja rīkotāji.

Ostapenko šobrīd WTA pasaules rangā ieņem 28. numuru, bet "Australian Open" nespēlēs čehiete Karolīna Plīškova (WTA ranga piektais numurs) un amerikāniete Dženifera Breidija (WTA ranga 27. numurs), līdz ar to Latvijas tenisiste būs izsēta ar 26. numuru.

Sieviešu vienspēlēs Latviju vēl pārstāvēs Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā ir 70. vietā un Melburnā nav starp izsētajām. Savas pretinieces pirmajā kārtā abas Latvijas tenisistes uzzinās 13. janvārī, kad notiks izloze.

"Australian Open" ar pirmo numuru izsēta mājiniece Ešlija Bārtija, bet tālāk seko Arina Sabaļenka, Harvinje Mugurusa, Barbora Krejčikova, Maria Sakkari un igauniete Anete Kontaveita, kurai augstais sestais numurs.

Vīrieši vienspēlēs ar pirmo numuru izsēts pēdējā laikā skandālos ierautais serbs Novāks Džokovičs, bet ar nākamajiem numuriem seko Daniils Medvedevs, Aleksandrs Zverevs, Stefans Cicips, Andrejs Rubļevs un Rafaels Nadals. Vīriešu vienspēļu turnīrā Melburnā startēs arī praktiski visi spēcīgākie planētas tenisisti, bet no potenciālajiem izsētajiem "Australain Open" nespēlēs tikai Dominiks Tīms un leģendārais Rodzērs Federers.

"Australian Open" sāksies 17. janvārī un risināsies līdz 30. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!