Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 9. februārī, Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē kļūdām bagātā duelī ar 5-7, 2-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai, izstājoties no tālākas dalības vienspēļu turnīrā.

Tā kā pirms gada Ostapenko "Australian Open" izstājās otrajā kārtā, tad viņa WTA rangā nezaudēs daudz pozīciju un varētu saglabāt vietu starp TOP 50 tenisistēm.

Tādējādi "Australian Open" pirmo kārtu nav izdevies pārvarēt abām Latvijas labākajām tenisistēm, jo naktī zaudējumu piedzīvoja arī Anastasija Sevastova.

Ostapenko un Muhovas duelis ilga 98 minūtes, kuru laikā tenisistes neskopojās ar nepiespiestajām kļūdām. Kopā tenisistes pieļāva 74 kļūdas, katrai bija pa 37.

Ostapenko jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, bet astotajā geimā lauza pretinieces serves geimu, panākot 4-4. Tad tenisistes apmainījās zaudētiem serves geimiem, bet Ostapenko liktenīgs bija 11. geims, kad viņa vēlreiz - trešo reizi setā - zaudēja serves geimu. 12. geimā Ostapenko atspēlēja trīskāršo setbumbu, tika pie breikbumbas, bet savu iespēju neizmantoja. Muhova gan savu iespēju garām nelaida un uzvarēja setu ar 7-5.

Arī otrā seta sākumā Ostapenko zaudēja savu serves geimu, turpinājumā vēlreiz zaudēja serves geimu, bet tad vienu breiku atspēlēja. Tiesa, uzreiz pēc tam Ostapenko atkal zaudēja serves geimu (2-5) un nākamajā geimā Muhova pielika punktu savai uzvarai.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!