Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sezonas pirmais tenisa "Grand Slam" turnīrs – Austrālijas atklātais čempionāts jeb "Australian Open" – nerisināsies tradicionāli janvārī, bet gan februārī, vēsta Austrālijas mediji.

"Australian Open" bija jāsākas 18. janvārī, bet fināli sākotnēji ieplānoti bija 31. janvārī. Tomēr saistībā ar Covid-19 "otro vilni" paredzēts, ka turnīrs sāksies 8. februārī un risināsies līdz 21. februārim.

Austrālijas Tenisa savienība ("Tennis Australia") šobrīd ar Viktorijas štata vadību pārrunā sanitārā protokola detaļas, lai reģionā varētu iebraukt tenisisti no visas pasaules. Viktorijas štata vadība uzstāj, ka visiem iebraukušajiem jāiziet 14 dienu karantīna, tādējādi arī turnīrs sāksies vēlāk. Tomēr panākta vienošanās, ka tenisisti karantīnas laikā drīkstēs aizvadīt treniņus ārpus saviem numuriņiem, strikti ievērojot prasības.

Kā norāda "Tennis Australia" vadība, toties pēc karantīnas tenisisti un viņu personāls varēs baudīt sportisko atmosfēru pilnā apmērā, kā tas bija pirms Covid-19 pandēmijas.

"Sākot no 15. janvāra sportistiem (un visiem iebraukušajiem uz "Australian open") būs divu nedēļu karantīna, bet Viktorijas štata valdība piekrita speciāliem nosacījumiem "Australian open" dalībniekiem, lai viņi labāk sagatavotos "Grand Slam" turnīram. Būs strikti nosacījumi, bet pēc karantīnas viņi varēs doties un uzturēties, kur vien vēlas, aizvadīt treniņspēles un pēc tam piedalīties "Australian Open", izbaudot fantastisko Melburnas kortu atmosfēru ar pilnām tribīnēm," saka "Tennis Australia" izpilddirektors Kregs Tailijs.

Viktorijas štatā, kura galvaspilsēta ir Melburna, vairāk nekā mēneša garumā nav fiksēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums. To izdevies panākt ar četru mēnešu ilgu ārkārtēju situāciju, kuras laikā bija stingri ierobežojumi, kas paglāba šo reģionu no Covid-19 otrā viļņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!