Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas Viktorijas štata vadība lēmusi nepagarināt piecu dienu komandanstundu, tādējādi Melburnā notiekošais tenisa sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs – "Australian Open" - varēs turpināties ar līdzjutēju klātbūtni.

Skatītāji Melburnas kortu tribīnēs varēs atgriezties ceturtdien. Tiesa, tribīnēs tiks ielaisti 50% skatītāju no maksimālās ietilpības. Skatītāji tribīnēs drīkstēs atrasties bez sejas aizsargmaskām, ja vien kortos nebūs aizvērti jumti, tādējādi teorētiski spēles risināsies slēgtā telpā, kur jābūt sejas aizsargmaskām.

Viktorijas štata vadība piecu dienu komandantstundu ieviesa sākot ar piektdienas, 12. februāra, pulksten 23:59. Pirms tam Viktorijas štatā bija konstatēti jauni 13 Covid-19 saslimšanas gadījumi, bet kopējo aktīvi slimojošo skaits sasniedza 19 personas. Lai izvairītos no jauna slimības uzplaiksnījuma, Viktorijas štata vadība ieviesa ceturta līmeņa drošības prasības, kas paredz arī vismaz piecu dienu pilnīgu komandantstundu.

"Ar nepacietību gaidām atpakaļ tribīnēs fanus, lai "Australian Open" noslēgtu ar līdzjutēju klātbūtni. Katrā no dienas sesijām tribīnēs drīkstēs būt 7477 skatītāji, kas ir apmēram 50% no ietilpība," teikts "Australian open" paziņojumā. "Pagājušajā nedēļā mums bija pirmā īstā pieredze sportā ar skatītājiem klātienē, un atmosfēra bija elektrizējoša. Tenisisti augsti novērtēja šo iespēju, pirmo reizi gada laikā spēlēt skatītāju priekšā."

"Australian open" trešdien noslēdzas ceturtdaļfināla spēles un būs zināmi visi pusfināla dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!