Foto: EPA/Scanpix/LETA
Austrālijas Tenisa federācija ("Tennis Australia") otrdien aizliedza Krievijas un Baltkrievijas karogu demonstrēšanu Austrālijas atklātajā čempionātā.

Atšķirībā no vairuma sporta veidu, tenisā Krievijas un Baltkrievijas sportisti drīkst piedalīties sacensībās, startējot zem neitrāliem karogiem. Tāpat līdzjutējiem Austrālijā tika ļauts sacensību norises vietās ienest Krievijas un Baltkrievijas karogus ar nosacījumu, ja tas nerada nekārtības.

Pirmdien Krievijas karogs bija izkārts pie viena no kortiem, kurā pirmās kārtas maču aizvadīja Ukrainas tenisiste Katerina Baindla un Krieviju pārstāvošā neitrālā sportiste Kamilla Rahimova. Tāpat Krievijas karogs esot demonstrēts centrālajā kortā - Roda Leivera arēnā.

Ukrainas vēstnieks Austrālijā Vasiļs Mirošničenko tviterī kritizēja lēmumu ļaut ienest šo valstu karogus, aicinot "Tennis Australia" nekavējoties ieviest neitrālo karogu politiku.

"Krievijas un Baltkrievijas karogi ir aizliegti Austrālijas atklātā čempionāta norises vietās. Mūsu sākotnējā politika bija ļaut tos ienest ar nosacījumu, ja tas nerada nekārtības. Pirmdien bija incidents, kurā karogs tika demonstrēts korta malā. Liegums stājies spēkā nekavējoties," teikts otrdien izplatītajā "Tennis Australia" paziņojumā.

Citu valstu karogus ir ļauts demonstrēt.

No "Grand Slam" sacensībām tikai Vimbldonas turnīra rīkotāji pieņēma lēmumu neļaut Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem piedalīties turnīrā, par ko no Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) saņēma vienu miljonu ASV dolāru lielu naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!